Merkelova: Potrebne strože mjere - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Merkelova: Potrebne strože mjere

Njemački kancelar Angela Merkel rekla je liderima njene Hrišćansko-demokratske unije /CDU/ da su nedovoljne mjere koje su već preduzete za suzbijanje širenja virusa korona, te da je potreban jači postupak.

  • Nalazimo se u veoma dramatičnoj situaciji. Ono što je na snazi je nedovoljno – naglasila je Merkelova u obraćanju liderima CDU.

Broj zaraženih u Njemačkoj je u porastu, posebno među starijim osobama koje su primile prve dvije doze vakcine na početku godine i među djecom koja ne mogu da prime dozu.

Oko 79 odsto odraslog stanovništva u Njemačkoj primilo je dvije doze vakcine protiv kovida 19, ali je do sada samo 7,5 odsto dobilo treću.

Njemačka je već donijela odluku da ograniči veći dio javnog života u oblastima gdje su smještajni kapaciteti bolnica na izmaku.

Međutim, Merkelova ističe da ni mjere ni pojačana vakcinacija neće biti dovoljni na kratkoročnom nivou za zaustavljanje brzog porasta broja oboljelih. Ona je od 16 njemačkih pokrajina zatražila da do srijede donesu odluku o oštrijim mjerama.

Danas objavljeno

Rusi žestoko odgovorili: Uništenje

Vanja A

Jasan plan? Jednim udarcem se uništava Evropa ali i…

Vanja A

Trese se Turska

Vanja A

Ostavite komentar