Merkel doputovala u Tiranu: Sastanak s liderima regiona - BIGportal.ba
Region Vijesti

Merkel doputovala u Tiranu: Sastanak s liderima regiona

Njemačka kancelarka Angela Merkel doputovala je u zvaničnu posjetu Tirani, gdje će se u okviru oproštajne zapadnobalkanske turneje sastati s visokim zvaničnicima te zemlje, ali i liderima regiona, javlja Anadolu Agency (AA).

Merkel je na Međunarodnom aerodromu “Majka Tereza” u Tirani dočekala ministrica za evropske i spoljne poslove Albanije Olta Xhacka.

Njemačka kancelarka se potom s delegacijom uputila prema Palati brigada u glavnom gradu Albanije, gdje ju je svečano dočekao premijer Edi Rama i ostali albanski zvaničnici.

Rama i Merkel će održati sastanak iza zatvorenih vrata, nakon čega je planiran susret delegacija dviju zemalja tokom kojeg će se razgovarati o pitanjima ekonomske politike i bilateralnim odnosima Albanije i Njemačke, ali i o evropskom putu te balkanske države.

Merkel će danas u Tirani održati i bilaterne sastanke s šefovima Vlada Kosova, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Nakon predviđenih sastanaka, premijer Albanije Edi Rama i njemačka kancelarka Angela Merkel održaće konferenciju za novinare.

U okviru oproštajne posjete regionu, Merkel je juče boravila u Beogradu, gdje je razgovarala s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

(Anadolija)

Danas objavljeno

Putin potpisao dekret o kontroli elektrane Zaporožje

M.

Vladajuća koalicija u Srpskoj protiv ponavljanja izbora

M.

CIK: Preuranjeni zahtjevi za prigovore

M.

Ostavite komentar