Merkel: Čvrsto smo uz evropsku perspektivu Zapadnog Balkana - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Merkel: Čvrsto smo uz evropsku perspektivu Zapadnog Balkana

Nemačka čvrsto stoji uz evropsku perspektivu Balkana i podržava zemlje regiona u reformskim naporima, saopšteno je iz kabineta kancelarke Angele Merkel. “Zbog kasnog objavljivanja izveštaja o zemljama, rok za odluku o otvaranju početnih pregovora sa S. Makedonijom i Albanijom je bio kratak. Pre odluke, Savezna vlada mora da dobije i…

Nemačka čvrsto stoji uz evropsku perspektivu Balkana i podržava zemlje regiona u reformskim naporima, saopšteno je iz kabineta kancelarke Angele Merkel.

“Zbog kasnog objavljivanja izveštaja o zemljama, rok za odluku o otvaranju početnih pregovora sa S. Makedonijom i Albanijom je bio kratak. Pre odluke, Savezna vlada mora da dobije i saglasnost Bundestaga”, rečeno je u kabinetu Merkelove.

Iz kabineta je odgovoreno pitanje da prokomentarišu odluku Saveta EU da odgodi pokretanje pristupnih pregovora sa S. Makedonijom i Albanijom, prenosi RTCG pozivajući se na Pobjedu.

Evropska unija je sredinom ovog meseca odgodila odluku o pokretanju pristupnih pregovora sa Albanijom i Severnom Makedonijom. Skoplje i Tirana su dobili novi termin, oktobar ove godine, kada će se članice EU izjasniti o tome da li će ove zemlje početi pregovore.

U zaključima Saveta EU ponovljeno je da je Brisel “opredeljen da nastavi proširenje i da je to ključna politika Unije”.

Danas objavljeno

“To je laž”

M.

Dodeljena Nobelova nagrada za hemiju

M.

Postignut dogovor: Novi “udar” na Rusiju

M.

Ostavite komentar