Mercedesu tron u 2019, ali ne i u Americi - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Mercedesu tron u 2019, ali ne i u Americi

Mercedes je u prošloj godini širom sveta prodao 2,34 miliona automobila i poneo zvanje najvećeg proizvođača premijum putničkih vozila.

Kompanija iz Štutgarta i zvanično je najveći svetski proizvođač luksuznih automobila u 2019, a iza sebe je ostavla BMW sa 2,17 miliona isporučenih vozila i Audi koji je prošle godine prodao 1,85 miliona automobila.

Mercedes je u 2019. ostvario rekordne prodajne rezultate na tri najvažnija tržišta – u Nemačkoj, Kini i SAD-u, zahvaljujući pre svega velikom tražnjom za SUV modelima i luksuznim limuzinama.

Kako prenosi Autonews Europe, u KIni je zabeležen rast od 6,2% na godišnjem nivou, a zanimljivo je da su kupci u toj zemlji svakog meseca u proseku naručivali preko 700 primeraka superluksuznih Mercedes-Maybach modela.

Foto: BMW promo

Mercedes ipak nije uspeo da bude najprodavaniji u Sjedinjenim Državama, gde je najuspešnija automobilska premijum marka bio BMW, sa 324.826 isporučenih vozila.

BMW je uspešniji od Mercedesa i kao grupacija. Naime, ako se računa prodaja sva tri auto-brenda koji posluju u okviru BMW grupe (BMW, MINI i Rolls-Royce) dolazi se do brojke od 2.520.307 automobila, dok je Mercedes zajedno sa svojom markom Smart isporučio 2.339.562 vozila.

Izvor: B92

Danas objavljeno

“Odluku o potpunoj elektrifikaciji doneli političari, a ne auto-industrija”

Vanja A

Prvi put u istoriji prodato više električnih automobila nego dizelaša

Vanja A

Džeremi Klarkson odabrao najgore automobile u 2021. godini

Vanja A

Ostavite komentar