Mercedesov "električni dom na točkovima" - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Mercedesov “električni dom na točkovima”

Evropska industrija “motorizovanih domova” se sve više oslanja na elektrifikaciju, a primer je modifikovani Mercedes-Benz EQV koji je švajcarska kompanija Soritmo Walter Ruegg PLC pretvorila u pokretni dom.

EQV je električni “brat” Mercedesove V-Klase, a Soritmo je izvršio brojne modifikacije da bi ga pretvorio u kompaktni kamper.

U ponudi je krov koji se izvlači u visinu, a dostupni su i solarni paneli koji skupljaju energiju za punjenje akumulatora i pomoćnih baterija.

Podizanjem krova se dobija više prostora u unutrašnjosti, a putnici u nižem delu mogu da se odmaraju na krevetu koji se izvlači.

Sortimo nudi i kuhinjsku jedinicu sa sudoperom, plinskom rernom, frižiderom i fiokama.

Koliko je EQV teži od standardnog nakon modifikacija, za sada nije poznato, kao ni da li je došlo do smanjenja njegovog dometa.

Trenutno Mercedes nudi EQV s dva pogona. EQV 300 dolazi s 90 kWh baterijom koja omogućava domet izmeđi 326 i 363 kilometra, dok EQV 250 sa 60 kWh baterijom prelazi između 213 i 236 kilometara. Oba modela su dostupna u dužinama od 5.140 i 5370 mm.

EQV poseduje inteligentni navigacijski sistem s aktivnim upravljanjem dometa tako da vlasnik ne mora da brine da će isprazniti baterije. Takođe, tu je i Mercedesov MBUX infotainment sistem.

Cena koju Sortimo traži za kombi nije navedena, ali je poznato da kraći EQV 250 u Nemačkoj košta najmanje 67.818 evra, dok je za najskuplji duži EQV 300 potrebno izdvojiti 72.280 evra.

Danas objavljeno

Tesla je broj 1, ali još koliko?

Zeljka

SEAT Arona: I dalje među najpoželjnijima u klasi

Zeljka

Volkswagen najavljuje novi ID.3 koji stiže naredne godine

Zeljka

Ostavite komentar