Mercedesom AMG SL63 na auto-putu 328 km/h? - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Mercedesom AMG SL63 na auto-putu 328 km/h?

Nema problema

Nemački auto-put još jednom je poslužio kao pista.

Novi Mercedes SL debitovao je pre godinu dana. U zavisnosti od regiona, trenutno je dostupno nekoliko pogonskih agregata, a u vrhu ponude je SL63 sa 4.0-litarskim V8 motorom sa dva turbo punjača.

I dok je na većini puteva u svetu protivzakonito testirati maksimalnu brzinu ovog modela, AutoTopNL je imao priliku da provoza automobil na deonicama nemačkog auto-puta bez ograničenja brzine i vidi za šta je sve najmoćnija verzija Mercedesovog roadstera sposobna.

Priloženi video počinje obilaskom SL63, nakon čega sledi kratko objašnjenje šta se krije ispod karoserije ovog automobila.

Kao što je već spomenuto, SL63 pokreće provereni Mercedesov 4.0 V8 tvin-turbo, koji u ovom modelu isporučuje 585 konjskih snaga (430 kW) i 800 Nm obrtnog momenta. Motor je uparen sa automatskim menjačem sa devet stepeni prenosa.

Osim toga, po prvi put u istoriji SL-a postoji opcioni pogon na sva četiri točka.

Na papiru, sprint iz mesta do 100 kilometara na sat bi trebalo da traje samo 3,6 sekundi. U ovom slučaju, međutim, više nas zanima najveća brzina koju bi novi SL mogao da postigne, a koja bi teoretski trebalo da bude negde oko 315 km/h.

Međutim, roadster je na snimku dostigao neverovatnu maksimalnu brzinu od čak 328 km/h, daleko iznad onoga što je Mercedes očekivao.

Pogledajte video:

B92.

Danas objavljeno

Acura sprema još ekstremnije izdanje modela Integra

Vanja A

Švajcarska razmatra zabranu vožnje električnih automobila

Vanja A

“Odlazak Binota je Ferarijev izbor”

Vanja A

Ostavite komentar