Mercedes uklonio čuveni "nišan" sa E-klase - BIGportal.ba
Auto-moto Koncepti

Mercedes uklonio čuveni “nišan” sa E-klase

Kupci u SAD koju budu naručili model E klase za 2021. neće moći da izaberu klasičnu opciju sa trodimenzionalnom trokrakom zvezdom na vrhu haube.

Decenijama je ovaj ukras bio neka vrsta zaštitnog znaka luksuza na Mercedesovim automobilima, ali kako su godine prolazile, ova opcija je polako ustupala mjesto varijanti sa “trokrakom zvijezdom” na sredini maske hladnjaka.

Kada se tome dodaju sve strožiji zakoni o bezbjednosti u različitim dijelovima svijeta, ukrasi koji štrče iz haube počeli su da predstavljaju problem za proizvođače.

Mercedes USA je za Motor Trend potvrdio da je opcija koja je ranije bila dostupna na modelima E klase kao dio paketa opreme”Luxury” zaista ukinuta.

U stvari, jedini Mercedesovi modeli koji još uvijek mogu da se kupe na američkom tržištu sa ukrasom na haubi su nova limuzina S klase i luksuzni SUV Mercedes-Maybach GLS, dok je ostatak game dostupan samo sa trokrakom zvijezdom na maski hladnjaka.

Opcija sa trodimenzionalnim ukrasom na haubi i dalje je dostupna u Evropi, gdje kupci i mogu da odaberu ekskluzivni paket opreme spoljašnjosti koji uključuje i ovaj simbol.

(B92)

Danas objavljeno

Ekskluzivno: Lancia Delta Martini Evo u starom/novom izdanju (GALERIJA)

Vanja A

BMW M5 s 1000 ks u poteri za maksimalnom brzinom na autobanu (VIDEO)

Vanja A

Pad prodaje u septembru za 25%

V.R.

Ostavite komentar