1. Oktobra 2019.

Mercedes sprema C-klasu karavan za sve terene?

Big Portal

Mercedes tradicionalno kasni kada je reč o lansiranju “kros” karavana, pa je tako E-klasa All Terrain predstavljena tek pre tri godine, u trenutku kada je suparnički Audi A6 Allroad već uveliko bio prisutan na tržištu.

Po svemu sudeći, u proizvođaču iz Štutgarta su zadovoljni prodajom ovog automobila, pa kako piše Autocar pripremaju njegovu manju verziju, C-klasu All Terrain, koja bi se suprotstavila modelima kao što su Audi A4 Allroad i Volvo V60 Cross Country.

Nije teško zamisliti kako bi mogao da izgleda novi Mercedesov “kros” karavan – dovoljno je samo pogledati E-klasu All Terrain. Nemački proizvođač na sličan način bi transformisao postojeću C-klasu Estate u All Terrain varijantu.

Uz zaštitne dodatke na donjim delovima karoserije i krovne šine, automobil bi imao veće odstojanje od tla i kao standard Mercedesov 4Matic pogon na sva 4 točka.

C-klasa All Terrain trebalo bi da dobije i sofisticiran Air Body Control sistem oslanjanja prilagođen vožnji po različitim putnom podlogama, uključujući i makadamske puteve. Podsećamo, E-klasa All Terrain ima mogućnost izbora tri moda ogibljenja, pri čemu “klirens” varira od 121 do 156 mm.

Iako je u poslednje vreme, kao i mnogi drugi proizvođači, bio fokusiran na razvoj krosover i SUV vozila, Mercedes je svestan da mnogi njihovi kupci prednost i dalje daju klasičnim karavanim, pa bi C-klasa All Terrain trebalo da predstavlja alternativu Mercedesau GLC.

Sledeća generacija limuzine C-klase trebalo bi da debituje 2020. godine, što znači da bi All Terrain karavan verzija mogla da se pojavi u prodaji 2021.

B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare