Mercedes reže troškove, ukida manuelni mjenjač i kompaktne modele - BIGportal.ba
Auto-moto Koncepti

Mercedes reže troškove, ukida manuelni mjenjač i kompaktne modele

Kao i većina velikih auto-kompanija, Mercedes se fokusira na elektromobilnost, a ova promjena kursa kompanije zahtijeva uključivanje ogromnih finansijskih sredstava, što u ovim teškim vremenima sigurno neće biti lako.

Njemački proizvođač najavio je planove ušteda, uključujući smanjenje broja ponuđenih motora i smanjenje radne snage u nekim odjeljenjima, prenosi Rojters.

Ova agencija je objavila informacije koje je šef Daimlera, Ola Kalenijus, podijelio sa akcionarima.

Nova strategija pretpostavlja fokusiranje na najprofitabilnije modele i ograničavanje raspona ponuđenih pogonskih jedinica.

Kompaktni modeli sa konvencionalnim pogonskim sistemima, poput Mercedesa A klase i B klase, iako su omogućili su popularizaciju marke i donijeli komercijalni uspeh u posljednjoj deceniji, nisu prioritet u daljem razvoju, izvještava Rojters, pozivajući se na riječi Kalenijusa.

Odavno je poznato da što je automobil veći i luksuzniji, na njemu možete više da zaradite.

Zato planovi kompanije uključuju odustajanje od manje isplativih opcija u vidu manuelnih mjenjača, koji su bili dostupni samo u najjeftinijim modelima, ili napuštanje motora koji nemaju budućnosti.

Do 2030. godine se ponuda motora sa unutrašnjim sagorijevanjem koje koristi Mercedes može smanjiti i do 70 odsto, a broj mehaničkih platformi će takođe biti manji nego sada.

Fokus se premiješta na električne modele, među kojima će biti luksuzni EQS i manji EQA, kao i EQB, EQE, EQC i EQV.

(B92)

Danas objavljeno

Ovo su najpopularniji polovni automobili

V.R.

Harman ExPs koncept

V.R.

Zyrus LP1200 Strada

V.R.

Ostavite komentar