Mercedes odustaje i od Salona automobila u Njujojku - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Mercedes odustaje i od Salona automobila u Njujojku

Čelnici trokrake zvijezde su izgleda odlučili da nakon napuštanja manifestacije koja se početkom godine održava u Detroitu, Mercedes napusti i dešavanja na Salonu automobila u Njujorku, gdje se navodno neće pojaviti na proljeće kada budu otvorene kapije sajamskog zdanja ove metropole.

Na ovaj način, Mercedes (još uvijek) ostaje aktivan samo na još jednom, od udarna tri sajamska događaja koji se organizuju u Sjedinjenim Američkim Državama, mada su i ovde krenula šuškanja o napuštanju kalifornijskog salona. Ipak, konačna odluka za posljednji veliki godišnji automobilski događaj u Americi, a koji se odigrava u Los Anđelesu, još uvijek nije donijeta u Daimleru, pa bi valjalo sačekati dalji razvoj događaja.

U vijest koju je prenio Automotive News ne treba sumnjati, prije svega jer je u liniji sa opštim marketinškim trendovima koji nalažu proizvođačima da “dižu ruke” od sajamskih manifestacija a da se usredsređuju na digitalne i specijalno organizovane događaje koji bi trebalo da su efektniji u očuvanju veza s postojećim i privlačenju novih kupaca.

“Ne znamo kakve dugoročne planove ima Mercedes”, izjavio je ovim povodom Mark Šejnberg, predsjednik Njujorškog međunarodnog salona automobila.

“Marke mijenjaju svoje marketinške strategije. Nadamo se da ih poslije svega vidimo kod nas ponovo naredne godine”, rekao je.

U liniji s ovom izjavom su i spekulacije stručne javnosti koje govore o tome da odluka Švaba nije konačna.

S druge strane, ovakav epilog nikako nije neočekivan. Rukovodstvo BMW-a je donijelo identičnu odluku u vezi njujorškog sajma. Bavarci su tada objasnili da “žele da preusmjere investicije u događaje s izraženijom eksperimentalnom notom, radije nego u statičke prezentacije”.

Šejnberg smatra odluku rukovodstva njemačkih kompanija kao ozbiljan udarac njihovim maloprodajnim partnerima u Americi, s obzirom na rezultate istraživanja koji govore o tome da je od preko milion posjetilaca Salona automobila u Njujorku, njih čak 72% zainteresovano za kupovinu novog automobila u narednih 12 mjeseci.

“Odgovor dilera na vijest da Mercedes namjerava da eskivira naš događaj je bio prilično snažan”, dodao je Šejnberg. “Smatrali su da odluka i nema previše veze s mozgom”.

Izvor: Autorepublika

Danas objavljeno

Završeno! Stellantis – četvrti na svijetu

D

Kako će izgledati redizajnirani Volkswagen Polo?

D

BMW “odbacuje” automatski mjenjač sa dva kvačila

D

Ostavite komentar