Mercedes od 2030. bez karavana? - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Mercedes od 2030. bez karavana?

Iako karavani već decenijama čine značajan dio Mercedesove ponude, njemački proizvođač navodno je izgubio vjeru u ovaj oblik karoseriju planira da karavane izbaci iz svoje ponude do 2030. godine, saznaje Automobilwoche.

Isti izvor navodi i da da će CLA Shooting Brake nestati iz Mercedesove linije 2025. bez naslednika koji bi ga zamenio.

E klasa će po svemu sudeći biti poslednja odbrana karavana, ali će do 2030. stići nova generacija E klase i to samo u limuzinskom izdanju.

Foto: Mercedes promo

Ovaj potez Mercedesa posledica je namere kompanije da sve više investira u električna vozila. Kako ulaže novac u razvoj potpuno novih mehaničkih platformi koje će nemačkom proizvođaču pomoći da održi prednost na tržištu budućnosti, karavani će – kako stoje stvari – biti jedna od žrtava na tom putu.

U izveštaju se navodi da Mercedes radi na alternativama kako bi zadovoljio i one kupce koji žele praktičnije vozilo.

Foto: Mercedes promo

Ipak, ovi navodi su malo iznenađujuće jer se ostali nemački premijum proizvođači i te kako oslanjaju na karavane, pa je tako, na primer, Porsche uspešno proizveo karavan varijantu za svoje prvo električno vozilo, Taycan Cross Turismo.

Sa druge strane, zaljubljenici u automobila visokih performansi veoma cene vozila kao što je Audi RS6 Avant, dok BMW sprema M3 Touring.

B92.

Danas objavljeno

Najprodavaniji automobili u Evropi: Golf nije ni među prvih deset

Zeljka

E.C.D Defender sa GM V8 motorom

Zeljka

Njemačka: Novi neslavni prvaci s najviše kaznenih saobraćajnih bodova

Zeljka

Ostavite komentar