"Mercedes je veoma brz, Ferari teško može da ga pobijedi u Austriji" - BIGportal.ba
Formula 1 Sport

“Mercedes je veoma brz, Ferari teško može da ga pobijedi u Austriji”

Šarl Lekler, vozač Ferarija, rekao je da će njegova ekipa teško dostići Mercedes u borbi za titulu u šampionatu Formule 1, ali da se neće predati. Pobednici trka u 2019.Australija Valteri Botas MERCEDESBahrein Luis Hamilton MERCEDESKina Luis Hamilton MERCEDESAzerbejdžan Valteri Botas MERCEDESŠpanija Luis Hamilton MERCEDESMonako Luis Hamilton MERCEDESKanada Luis Hamilton MERCEDESFrancuska Luis Hamilton MERCEDES Vozači Mercedesa Luis Hamilton i Valteri Botas pobedili su u svih osam…

Šarl Lekler, vozač Ferarija, rekao je da će njegova ekipa teško dostići Mercedes u borbi za titulu u šampionatu Formule 1, ali da se neće predati.

Pobednici trka u 2019.Australija Valteri Botas MERCEDES
Bahrein Luis Hamilton MERCEDES
Kina Luis Hamilton MERCEDES
Azerbejdžan Valteri Botas MERCEDES
Španija Luis Hamilton MERCEDES
Monako Luis Hamilton MERCEDES
Kanada Luis Hamilton MERCEDES
Francuska Luis Hamilton MERCEDES

Vozači Mercedesa Luis Hamilton i Valteri Botas pobedili su u svih osam trka ove sezone, a Ferari nije uspeo ozbiljnije da ih ugrozi.

“Naravno, verovaćemo do samog kraja. Svi smo svesni da je razlika prilično velika. Biće teško stići ih, ali nećemo odustati sve dok budemo imali šanse”, rekao je Lekler, preneli su britanski mediji.

Njegov timski kolega Sebastijan Fetel veći je optimista.

“Uveren sam da imamo sve što je potrebno. To još nismo dokazali i nadam se da ćemo što pre preokrenuti stvari. Pokušavamo da unapredimo bolid”, rekao je četvorostruki svetski šampion.

Ferarijev bolid je u kvalifikacijama u proseku bio skoro 0,4 sekunde sporiji po krugu od Mercedesa. Vozači Ferarija su ove sezone imali samo dve čiste šanse za pobedu. U Bahreinu, Lekler je bio na putu da ostvari dominantnu pobedu, pre nego što je u završnici trke imao problema sa motorom, pa je na kraju zauzeo treće mesto. Fetel je u Kanadi vodio ispred Hamiltona, ali je pogrešio, izašao sa staze i vratio se na nebezbedan način, zbog čega je dobio kaznu od pet sekundi i trku je završio na drugom mestu.

Naredna trka vozi se u nedelju u Austriji, a Lekler je rekao da ne očekuje da će moći da parira Hamiltonu i Botasu, iako Ferarijevim bolidima više odgovara staza u Špilbergu.

Upitan da li Ferari može da pobedi Mercedes na Red Bul Ringu, Lekler je rekao:

“Mislim da je trenutno to teško. Oni su veoma, veoma brzi. Ako ih ne zadese problemi, nama je teško da im pariramo”, naveo je on.

Aktuelni šampion Hamilton ne misli da će Mercedes imati lak vikend.

“Prošle godine na toj stazi nismo završili trku, pa možete da zamislite koliko su svi u ekipi napeti, ali su pomalo i nervozni pošto je ovde uvek vrelo. Mi smo na na 700 metara nadmorske visine, postoje samo 10 krivina i automobili su uvek na granici, u smislu hlađenja. Ferarijeva vozila rade različito na različitim stazama i biće zanimljivo videti gde smo u odnosu na njih”, naveo je petostruki svetski prvak.

Danas objavljeno

Odluka o ruskim atletičarima u martu 2023. godine

Zeljka

Alarm u reprezentaciji Švajcarske!

Zeljka

Mitrogol i Vlahović napadaju Švajcarce, igra i Gudelj

Zeljka

Ostavite komentar