10. Aprila 2020.

Mercedes i Audi se pripremaju za nastavak proizvodnje u Evropi

Big Portal

Mercedes planira da prvo otvori svoje pogone za proizvodnju motora, navodi se u izjavi matične kompanije Daimler. Plan je da se najpre obezbedi snabdevenost ključnim komponentama i sklopovima za fabrike za montažu vozila, piše Autonews Europe.

Imajući to u vidu, fabrike SUS motora i postrojenja u kojima se izrađuju baterije za električne automobile počeće sa proizvodnjom 20. aprila, nakon čega će se ponovo pokrenuti proizvodnja u Mercedesovim fabrikama automobila u Zindelfingenu i Bremenu.

U Daimleru navode da će u prvoj fazi obnove proizvodnje ove fabrike raditi samo u jednoj smeni.

U međuvremenu, portparol Mercedesa izjavio je da proizvodnja u Zindelfingenu, gde se sklapaju E klasa i S klasa, i Bremenu (C klasa, GLC i električni SUV EQC), možda neće početi do 27. aprila.

Audijevi planovi slični su u smislu da će njegova matična fabrika u Ingolštatu (modeli Q2, A3, A4 i A5) takođe ponovo pokrenuti proizvodnju 27. aprila.

Pre nego što se to dogodi, kompanija će nastaviti proizvodnju u svojoj fabrici Đeru u Mađarskoj kako bi se pripremile zalihe motora za svoje ostale pogone.

Đer je jedna od najvećih svetskih fabrika pogonskih agregata, koja je prošle godine proizvela skoro 2 miliona motora za Audi, kao i za druge marke Volkswagen grupacije. Pored elektromotora, u Mađarskoj se pravi pet benzinskih i tri dizel jedinice.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare