16. Maja 2021.

Mercedes Concept EQT

Big Portal

Mercedes je saopštio da je prikazani koncept blizak konačnoj proizvodnoj verziji, sa dizajnom koji donosi “premijum” element, koji, prema mišljenjima u Mercedesu, nedostaje u segmentu vozila za aktivnosti u slobodnom vermenu.

Vozilo će deliti platformu i dosta elemenata sa budućim MPV modelom T klase, koji stiže u prodaju sledeće godine. Taj model će koristiti benzinske i dizel motore. Oba kombija će koristiti platformu iz Renault-Nissan-Mitsubishi alijanse, što znači da će oba imati iste dimenzije.

Concept EQT dugačak je 4945mm, širok 1863mm i visok 1826mm, što je nešto više od najnovijeg Volkswagena Caddy. Vozilo deli stil prednjeg kraja sa Mercedesovom EQ porodicom, sa uskim prednjim svetlima i širokom prednjom maskom. Preko zadnjeg kraja proteže se LED traka koja povezuje svetlosne grupe. Zadnja vrata sa obe strane su klizna i dovoljno velika da omoguće lak pristup trećem redu sedišta.

Ipak, ovo je koncept, pa je moguće da neke elemente, poput panorama krova neobičnog oblika i felni prečnika 21 inča nećemo videti u serijskoj verziji.

Kabina je presvučena belim napa tapacirungom. Drugi red sedišta opremljen je Isofix konektorima, a tu su i ambijentalno osvetljenje i ekran za multimedijalne sadržaje. Softver je sposoban da uči navike putnika i automatizuje ih. Na primer, ukoliko vozač petkom redovno zove isti broj kada krene kući s posla, sistem će prikazati taj kontakt na ekranu u uobičajeno vreme. Sistem prikazuje i podatke o stanju u saobraćaju u realnom vremenu.

Mercedes nije objavio nikakve tehničke specifikacije za Concept EQT, ali se zna da vozilo deli platformu sa Renaultom Kangoo ZE, očekuje se slična konfiguracija baterije i pogona. Električni Kangoo ima elektro-agregat od 100KS i 245Nm na prednjoj osovini, koji se napaja iz baterije od 44kWh. Autonomija je 255km.

Izvor: Nacionalnaklasa

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare