Mercedes-Benz rekordno u septembru - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Mercedes-Benz rekordno u septembru

U septembru su širom svijeta isporučena 223.838 vozila s trokrakom zvezdom – što je novi rekord za ovaj mesec, kao i dvocifreni rast (+ 10.4%)

Isporuka automobila iz Mercedes-Benza je porasla u svetu od jula do septembra na 590.514 jedinica, što je novi rekord u trećem tromesečju (+ 12.2%). U Kini je kompanija sa sedištem u Štutgartu sa čak 181.233 jedinice postigla najbolju četvrtinu svih vremena (+ 12.9%).

Dok je ukupna brojka u prvih 9 meseci trenutno – 1.725.243 automobila (+ 0.6%).

“Ovo je najbolji treći kvartal za Mercedes-Benz – snažan timski rezultat na koji smo izuzetno ponosni, posebno u ovim izazovnim vremenima”, rekla je Britta Seeger, članica uprave Daimler AG zadužena za sektor Marketing i prodaju automobila.

Gledano po modelima, najviše se u 72.700 jedinica tražilo A i B-klase, CLA Coupe, CLA Shooting Brake, te GLA prošlog meseca – više nego ijedan mesec ranije (+ 17,7%). Uz novu A-klasu limuzina, nova B-klasa i novi CLA Coupe su bili ključni pokretači rasta kompaktnih modela, posebno u Evropi. U prvih devet meseci godine, svetska prodaja kompaktnih automobila marke iz Štutgarta je dostigla i novi rekord, više od 489.600 jedinica (+ 10.6%).

Različite verzije E-klase su u septembru zabeležile rast od 11,8%, isporučeno je njih 33.800 vozila.

Izvor: AutoBlog.rs

Danas objavljeno

Ford Hoonitruck Kena Bloka prodaje se za milion dolara

Zeljka

Poznati dizajner izabrao tri omiljena BMW-a

Zeljka

Može li Lancia da doživi renesansu?

Vanja A

Ostavite komentar