5. Juna 2022.

Mercedes-AMG C63 koncept

Big Portal

Automobil je bio izložen tokom trke 24 časa Nirburgringa, a budući konkurent BMW-u M3 isticao se agresivnim aerodinamičkim paketom, AMG sportskim felnama i naglašenim četvorostrukim izduvnim cevima.

Novi C63 će biti prvi AMG model sa naprednm hibridnim pogonom sa četiri cilindra umesto V8 motora. To će biti jedan od nekoliko AMG modela koji će koristiti elektrifikovanu verziju Mercedeosovg novog dvolitarskog turbo agregata M139.

Ovaj potentni četvorocilindraš isporučuje maksimalnih 420KS i 500Nm u neelektrifikovanoj formi u modelu Mercedes-AMG A 45 i njegovim srodnicima. Planirano je da u budućnosti tnunirana verzija ovog motora bude korištena i u nasledniku modela Mercedes-AMG C 43.

Mercedes je potvrdio da će u C63 motor proizvoditi 470KS, pa će to biti najsnažniji serijski motor sa četiri cilindra. On će se kombinovati sa električnim agregatom od 201KS na zadnjoj osovini, a Mercdes za ovaj pogon koristi oznaku P1. Ukupna snaga je 670KS, odnosno oko 170KS više od BMW M3.

Automobil će imati i veći maksimalni obrtni momenat nego do sada – 750Nm. Planirano je da se pogonski sklop kombinuje sa devetostepenim MCT Speedshift menjačem.

Čitava Mercedesova C klasa koristi samo elektrifikovane četvorocilindrične motore rafi bolje efikasnosti i manjih emisija CO2.

Izvor: Nacionalnaklasa

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare