26. Januara 2022.

Menadžer inženjeringa Apple Car-a napustio kompaniju i prešao u Meta

Big Portal

Šef softverskog inženjeringa za Apple Car je navodno napustio Apple, i prebegao kod velikog konkurenta.

Joe Bass je bio vodeći menadžer inženjerskog programa za autonomne sisteme u Apple-u od januara 2015. on je promenio svoj LinkedIn profil u januaru, pokazujući da je napustio Apple radi nove pozicije negde drugde.

Nakon što je napustio Apple, sada radi u kompaniji Meta, kao direktor tehničkog upravljanja programima za AR tehnologije.

Bass odlazi ubrzo nakon što su drugi inženjeri uradili isto u decembru. Prvobitno, jedan viši direktor inženjeringa za Grupu za specijalne projekte otišao je u startup električnih aviona Archer Aviation, da bi ga ubrzo pratila još dva u istoj kompaniji, dok je jedan otišao u Jobi Aviation.

Iako se spekuliše da će proći godine pre nego što Apple isporuči Apple Car potrošačima, verovatno ne pre 2025. godine, smatra se da bi Apple mogao da objavi strateško partnerstvo za električna vozila negde tokom 2022. godine, što bi moglo da postavi temelje za eventualno lansiranje.

Čak i sa nedavnim odlascima menadžera i inžinjera visokog profila, i dalje je moguće da lansiranje Apple Car-a ostane po planu kako bi se ispunile prognoze, piše Apple insider.

Benchmark.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare