Memić o prijetnjama supruga Alise Mutap: Ovo je preozbiljno, strahujem za porodicu - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Memić o prijetnjama supruga Alise Mutap: Ovo je preozbiljno, strahujem za porodicu

Muriz Memić, otac ubijenog Sarajlije Dženana Memića, izjavio je danas da strahuje za članove svoje porodice nakon što je, kako tvrdi, u nedjelju uveče dobio prijetnje smrću od Fahrudina Ramića, supruga Alise Ramić, djevojački Mutap, bivše djevojke svog sina, koja se nalazi u pritvoru.

“Ja sam veoma ozbiljno shvatio ove prijetnje, jer mi ne možemo znati o kakvoj se osobi radi, šta je njemu u glavi, čim se oženio Alisom Mutap. Prijetnje su upućene meni, da će me ubiti, ali mene je strah za moju sigurnost, za Arijaninu, Muneverinu, jer vidite šta se dešava. MUP je ovo, također, ozbiljno shvatio, on je priveden”, kazao je Memić.

Naglasio je da je i prije dobijao prijetnje, ali ne ovako direktne.

“Ovo je preozbiljno. Ja samo tražim istinu za svoje dijete i s tim čovjekom nemam ništa. Njegov je problem što se oženio Alisom. MUP mi je sinoć odmah dao dodatne mjere zaštite. Sinoć sam dobio i veliki broj poziva građana koji su se ponudili da se organizuju i pruže mi zaštitu. Što se njega tiče, on je u pritvoru i nadam se da će tu i ostati dok se ne opameti”, kazao je Memić.

S druge strane, Ramić je nešto kasnije, nakon kriminalističke obrade u Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, pušten na slobodu.

Iz porodice Mutap oglasili su se danas saopštenjem u kojem, kako kažu, “žele obavijestiti javnost da je Muriz Memić lažno prijavio Alisinog supruga zbog navodnih prijetnji”.

“Da ne bismo čekali Muriza Memića narednih pet godina, kao što čekamo da nam konačno saopšti ime ubice njegovog sina, kojeg zna i s kojim se povremeno sretne, a možda ga i nahrani, kao što je hranio Seferoviće (prema njegovim navodima), mi kao porodica odlučili smo da saopćimo javnosti koga je on prijavio”, stoji u saopštenju.

Naveli su da Memić “terorizira i njih i javnost svojim senzacionalistickim najavama”.

Ifet Feraget, advokat porodice Memić, izjavio je danas da sve odbrane tonu dublje i dublje, te da bi se istraga trebala proširiti i na sudije, sudske vještake, a poručio je da “i (bivša glavnu kantonalna tužiteljka) Dalida Burzić mora doći na red”.

AGENCIJE

Danas objavljeno

“Svi se nadamo miru“

M.

Kraj rata, padaju na kolena?

M.

SAD odobrile: Poljska nabavlja HIMARS

M.

Ostavite komentar