1. Jula 2020.

Melburn: Više od 30 predgrađa ponovo u karantinu od ponoći

Big Portal

Mere se uvode nakon dve nedelje dvocifrenog rasta broja novozaraženih korona virusom i biće na snazi do kraja meseca, prenela je agencija Rojters.

Epidemiološka situacija u Australiji je tokom čitavog trajanja pandemije znatno bolja nego u drugim državama, sa oko 7.830 zabeleženih slučajeva obolelih od COVID-19 i 104 smrtna slučaja od posledica ove bolesti.

Međutim, skorašnji porast broja zaraženih podstakao je strah od pojave drugog talasa epidemije, kakav sa Austalijom dele i mnoge zemlje širom sveta.

Zbog toga će treća faza restrikcija biti vraćena u preko 30 predgradja Melburna, gradu drugom po veličini u Australiji, u pokušaju da se širenje koronavirusa stavi pod kontrolu.

To znači da građani neće smeti da napuštaju svoje domove osim radi kupovine namirnica, odlaska kod lekara, pružanja ili primanja nege i pomoći, odlaska na posao i u školu i radi vežbanja.

Osim toga, restrikcije će biti praćene sprovođenjem brzih testova na korona virus za koje se vlasti nadaju da će obuhvatiti polovinu populacije koja živi u ovim područjima, a čije će granice nadgledati patrole.

Ove restrikcije usvojene su nakon što je u ostatku države Viktorija došlo do popuštanja mera u proteklim nedeljama, kada su otvoreni restorani, teretane i bioskopi.

U ovoj državi je u toku prethodnog dana potvrdjeno 73 slučaja novoobolelih, a dan ranije taj broj je iznosio je 75.

Premijer Viktorije je rekao da je uvođenje strožih mera u cilju borbe protiv korona virusa moguće i u drugim delovima Melburna, kao i da zatvaranje više od 30 predgradja na severu ima za cilj upravo to da spreči.

B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare