Mektiću dosta režimskih laži sa RTRS-a - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Mektiću dosta režimskih laži sa RTRS-a

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić odbacio je danas tvrdnje javnog RTV servisa Radio-televizije Republike Srpske (RTRS) i Alternativne televizije (ATV) koji su ivještavali da to ministarstvo nije odobrilo korištenje helikoptera Oružanih snaga BiH u gašenju požara na Romaniji.

Kako je obrazložio na pres-konferenciji u Sarajevu postoji dokumentacija u kojoj je vidljivo da je u roku od 20 minuta, po dobijanju zahtjeva od Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske poslanom 27. oktobra iako je požar izbio 23. oktobra, odobreno korištenje helikoptera.

  • Ovakve vijesti mogu izazvati strah kod stanovnika zbog čega ću zatražiti da se objavi demantij na ovim televizijama, ali i podnijeti prijavu Regulatornoj agenciji za komunikacije (RAK) u kojoj ću zatražiti sankcioniranje tih televizijskih kuća – pojasnio je Mektić.

Sve ovo je, tvrdi, objavljeno bez da je on kontaktiran kako bi objasnio situaciju zbog čega razmišlja i da podnese prijavu zbog klevete i nanošenje štete njegovom ugledu, ali o tome će još razmisliti.

No, bez obzira na, kako kaže, neprofesionalno izvještavanje nekih medija, pozvao je Tužilaštvo BiH, ali i sve bezbjednosne i policijske organe da hitno i prioritetno riješe pitanje napada i prijetnji novinarima koji su ključni stub demokratije.

(BN/Agencije)

Danas objavljeno

Preminuo Milutin Mrkonjić

M.

Novi protesti u Zagreb protiv kovid potvrda

M.

Novi soj virusa korona visoko rizičan za Evropljane

M.

Ostavite komentar