Mektić: Zaustavićemo ulaske hrvatske policije u BiH - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Mektić: Zaustavićemo ulaske hrvatske policije u BiH

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić ponovno je optužio hrvatsku policiju da ilegalno ulazi na teritoriju BiH

Policija to, kako kaže, radi bi vratila ilegalne migrante i zapretio da će to biti sprečeno po svaku cenu.

“To znači da ćemo stati na našu granicu, ne damo niti jednoj stranoj vojnoj ili policijskoj sili da ulazi unutar BiH. Koristeći ustav i zakone BiH, mi smo dužni zaštititi teritorijalni integritet.

Mi smo na granici, ne možemo samo stajati i mirno gledati da neko prolazi. Poručujem hrvatskoj strani – zaustavićemo to po cenu konflikta”, kazao je Mektić za regionalnu televiziju N1.

Kada su u pitanju istocne komšije, Srbija i Crna Gora, Mektić je naglasio da nisu zabeleženi njihovi prelasci granice na teritoriju BiH.

“Što se tiče istočnih suseda, mi nemamo narušavanje teritorijalnog integriteta, dešavaju se ilegalne migracije, podstrekavaju se.

Informacije o nasilju i primeni sile dobijamo od migranta pre svega, i nemamo primedbe na postupanje srpskih i crnogorskih policajaca, ali imamo dokumentovane slučajeve teškog maltretiranja migranata od strane hrvatske policije”, rekao je Mektić i dodao i da je Hrvatska to priznala tek nakon pritisaka medija i drugih država.

Ministar sigurnosti BiH tvrdi kako je hrvatska policija odustala od sprovođenja međudržavnog sporazuma o readmisiji ilegalnih migrata i počela da se ponaša protivzakonito.

“Za to postoje dokazi. Nećemo više dopustiti povredu teritorijalnog integriteta BiH. Bićemo prinuđeni reagovati po cenu konflikta”, rekao je Mektić.

Danas objavljeno

Građani za “crni petak” potrošili skoro 25 miliona KM

M.

Šef SZO zabrinut: “Razumijem sve zemlje”

M.

Sutkinja Drena Marin osuđena na zatvor i zabranu vršenja dužnosti

M.

Ostavite komentar