Mektić: Program reformi je ANP, nema nazad - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Mektić: Program reformi je ANP, nema nazad

Dragan Mektić, aktuelni ministar bezbjednosti BiH, još jednom je rekao kako je Program reformi BiH, kojeg je usvojilo Predsjedništvo BiH zapravo dokument koji će zadovoljiti ANP.

“Svi su čestitali, što mi to dalje postavljamo to kao dilemu i pitanje. To je dokument koji će zadovoljiti nacionalni plan. Aktiviran je MAP i to je pucanj nakon kojeg nema nazad”, izjavio je Mektić.

On je gostujući u Danu uživo rekao i to kako je Milorad Dodik prihvatio taj dokument jer mu je bio uslov za ulazak u vlast. S druge strane, kazao je kako mu nije žao što neće više biti ministar bezbjednosti.

“I da smo mi formirali vlast pitanje je da li bih ja bio ministar. Ušao sam u šestu godinu mandata, nažalost, mislim da je to potpuno dovoljno za jednog čovjeka na toj poziciji”, poručio je Dragan Mektić za N1.

Podsjećamo, Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na vanrednoj sjednici u Sarajevu donijelo odluku o imenovanju Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara Bosne i Hercegovine, čija povrda treba da se desi na hitnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH u četvrtak.

(BN/N1)

Danas objavljeno

“Jedan od šest Bajdenovih prioriteta je ZAPADNI BALKAN”

D V

Razgovarali Bajden i Putin: “Normalizacija veza u interesima obe države”

D V

Entoni Blinken novi državni sekretar SAD

D V

Ostavite komentar