5. Februara 2020.

Mektić: Preskupo koštamo građane ove države

Big Portal

“Naravno, juče sam govorio da je besmislena sjednica, da je onakva kakva je juče bila da nema smisla. Raspravljamo o trivijalnim stvarima, bezveznim stvarima, imenujemo predstavnika u neke razne Komisije. Ja sam u dvije Komisije, obavezne. Rekao sam da mi moramo poštovati u Parlamentu da se bavimo pitanjima građana”, kazao je Mektić.

Istakao je da političari “preskupo koštaju građane”.

“Mi preskupo koštamo građane ove države. Plata poslanika je oko 7.000 KM i mi se sastanemo i primamo informacije. Evo ocijenite vi i neka kažu građani, je li to besmisleno. Juče smo raspravljali o informacijama iz 2017. godine”, smatra Mektić.

“Ja sam mogao da se opredijelim ili za platu ministra ili poslanika. Pošto sam ja svakodnevno radio u ministarstvu ja sam se opredijelio za ministarsku platu koja je manja od poslaničke. Skoro mi legne nekakav iznos para na račun, kažu mi to je paušal. Kakav paušal kad nisam bio na Parlamentu?”, dodao je.

Kazao je da predlaže da se poslanički paušal vrati u budžet.

“Što se mene tiče, evo ja predlažem da se poslanički paušal vrati. Prvi bih vratio, dobrovoljno. Nismo dolazili na Parlament, imali smo samo dvije bezvezne sjednice i treba donijeti odluku da se svima vrati poslanički paušal.

Evo ja mogu obećati sad ovdje i gledaocima da ću ja na sljedećoj sjednici 24. februara predložiti odluku da se taj novac vrati nazad u budžet preko trezora”, kazao je Mektić za N1.

(BN)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare