MEKTIĆ O MIGRANTSKOJ KRIZI “Niko u Briselu nije lud da daje milione privatnicima” - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

MEKTIĆ O MIGRANTSKOJ KRIZI “Niko u Briselu nije lud da daje milione privatnicima”

Ima li iko u ovoj zemlji da se urazumi, pa da krenemo rješavati migrantsku krizu, onako kako je ljetos dogovoreno u Briselu. Obećali su nam da će nam dati 10 miliona evra, istog trenutka kada otvorimo prihvatni centar za migrante, ali ne u privatnom objektu, nego u objektu koji je državna svojina, bilo opštinska, entitetska, kantonalna ili u vlasništvu BiH – rekao je ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić, na upravo završenoj konferenciji za štampu u Sarajevu.

Mektić je rekao da u BiH ima mnogo napuštenih škola, kasarni i propalih fabrika, u koje je i BiH i Evropska unija spremna da ulaže novac, kako bi ih adaptirala za smještaj migranata, ali da je problem što nijedna lokalna zajednica ne da da migranti budu smješteni na njenoj teritoriji.

– Ja ne bježim od odgovornosti, naprotiv, ali šta da radim, kako da ih natjeram! Nemam načina da uđem nasilno i uspostavim prihvatni centar za migrante, bilo gdje u BiH, pogotovo što se, ne samo opštine, nego i Republika Srpska i Federacija BiH, protive tome – rekao je Mektić.

On je dodao da uspostavljjanje novog migrantskog centra u selu Medeno Polje, kod Bosanskog Petrovca, nije prihvatljivo, ne samo zato što se tome protivi lokalno stanovništvo i predstavnici opštine, nego i zato što je u pitanju privatni objekat.
– Od vlasnika tog objekta mi već rentamo bivši hotel “Sedra” kod Cazina, gdje su smještene migrantske porodice i djeca i za to dajemo desetine hiljada evra iz budžeta.
Sada treba da uzmemo od istog biznismena i farmu Medeno Polje. Niko u Briselu nije lud, pa da ne vide da je to biznis, ako dajemo 80.000 do 90.000 mjesečno jednom privatniku za kiriju! Kakvim bi on biznisom mogao zaraditi tolike pare – rekao je Mektić.

Vlasnik farme u Medenom polju i hotela “Sedra” je bihaćki biznismen Halil Bajramović.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

U Srpskoj 228 novozaraženih, 15 osoba preminulo

M.

Gorio stan u kojem je bilo dijete, inspektori završili u bolnici

M.

Kriminalna grupa krijumčarila drogu i oružje duži period

M.

Ostavite komentar