2. Novembra 2019.

Mektić: Nisam učestvovao u telefonskoj sjednici Savjeta ministara

Big Portal

Mektić tvrdi da do danas nije bio informisan da srpski predstavnici ne rade u Upravnom odboru Agencije za akreditaciju visokoškolskih ustanova, koji je trebalo da dostavi izvještaj Savjetu ministara. On je rekao da je nekada u medijima pročitao za problem akreditacije dva javna univerziteta u Republici Srpskoj, ali da nije znao kako je to okončano.

– Što nas Srbi iz Upravnog odbora nisu obavjestili, jer ja ne mogu stalno pratiti situaciju na svim nivoima. Bilo bi korektno da ti naši predstavnici iz Republike Srpske prate situaciju i da nas obavijeste o tome – kaže Mektić.

Mektić pretpostavlja da je, kako kaže, iz sličnih razloga i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mirko Šarović glasao na telefonskoj sjednici za izvještaj Agencije za akreditaciju visokoškolskih ustanova u BiH. On je dodao da bi, da je bio uključen u rad telefonske sjednice Savjeta ministara i da je bio informisan o stanju u Agenciji, zatražio da se ta tačka skine sa dnevnog reda sjednice.
Vratili bi izvještaj Upravnom odbor koji bi ga morao usaglasiti u punom kapacitetu i tek onda bi on za mene bio prihvatljiv”, naveo je Mektić.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je juče da je Savjet ministara u tehničkom mandatu na telefonskoj sjednici usvojio izvještaj Agencije za akreditaciju visokoškolskih ustanova u BiH, koji se zakonski nije mogao naći na sjednici, a za koji je glasao čak i jedan od srpskih ministara.

Agencija za akreditaciju visokoškolskih ustanova u BiH godinu dana osporava akreditacija dva državna univerziteta u Republici Srpskoj, a Srpska je povukla svoje članove iz Upravnog odbora te agencije

SrpskaInfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare