Mektić glavna zvijezda na protestu u Sarajevu - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Mektić glavna zvijezda na protestu u Sarajevu

Na protestu građana u Sarajevu ispred sjedišta Visokog sudskog i tužičkog savjeta BiH bilo je nekoliko stotina građana, ali je glavna zvijezda ipak bio ministar bezbjednosti BiH u tehničkom mandatu Dragan Mektić.

Mada je Mektić naglasio da je kao građanin došao da podrži protest protiv pravosuđa u BiH, okupljeni su ga ipak oslovljavali po funkcijama, dok su neki u njemu vidjeli budućeg šefa BiH.

– Takav čovjek treba ovoj državi. Klanjamo za te, klanjamo u Sarajevu za te i biramo te za predsjednika države. Takav treba ovoj državi – uzvikivao je jedan od građana, na šta se ministar zadovoljno smješkao.

Drugi je Mektića upitao ono što se mnogi u BiH pitaju – ima li šanse da njegova priča o borbi protiv kriminala i korupcije pređe u praksu.

– Samo uz narod. Ako me bude narod podržao – odgovorio je Mektić.

Jedna od prisutnih gospođa potom je poželjela da se fotografiše s njim, nazivajući Mektića „ministrom pravde“.

Kako se vidi na snimku koji je objavio Klix, Mektić se potom okrenuo novinarima i naglasio da je glavni razlog okupljanja VSTS BiH.

– Ovakav kakav jeste nema svrhe da postoji, izgubio je povjerenje javnosti. Narodu treba pravda, narodu treba sigurnost. Bez toga nema ni ekonomskog ni drugog razvoja. Zbog nedostatka pravde i sigurnosti sve više tonemo u sunovrat, siromaštvo, bijedu. Narod je u jednoj opštoj depresiji. Rezultat toga vidimo, da mladi ljudi masovno bježe odavde – poručio je Mektić.

Inače, neposredan povod za današnji protest bio je videosnimak na kome biznismen Nermin Alešević daje novac inspektoru SIPA da bi ga on, navodno, proslijedio predsjedniku VSTS BiH Milanu Tegeltiji. Tegeltija je sve optužbe negirao.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Masovna pucnjava u Švedskoj, ima povrijeđenih; u toku velika policijska operacija

M.

Haos kod Pentagona – blokirana zgrada

M.

Požar se približava naseljima u Atini, građani pozvani da napuste kuće

M.

1 Komentar

Savjest 29 Maja, 2019 at 8:42 pm

Lopov i lazov glavna zvijezda?! Sve sto kaze laze. Nije riješio ništa, a ministar. Hoće još malo vlasti, jer zna da će u prdekanu.

Odgovori

Ostavite komentar