Meksiko ne odustaje od hapšenja sina narko-bosa - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Meksiko ne odustaje od hapšenja sina narko-bosa

Predsednik Meksika poručio je u poendeljak da njegova vlada ne odustaje od hapšenja sina poznatog narko-bosa Hoakina El Čapa Guzmana.

On je rekao da će se to desiti kada se steknu uslovi da se to bezbedno uradi.

Sin El Čapa, Ovidio Guzman, nakratko je priveden u četvrtak na severu Meksika nakon čega su izbili žestoki sukobi bezbednosnih snaga i članova moćnog kartela Sinaloa, pa je on pušten.

Predsednik Meksika Andres Manuel Lopez Obrador je izjavio da su odlukom da se Ovidio Guzman oslobodi “spaseni životi”, ali je najavio da će biti izdat novi nalog za hapšenje.

“Mora se voditi računa o ljudskim životima”, istakao je meksički predsednik, prenosi Rojters.

Meksička policija oslobodila je sina poznatog narko-bosa El Čapa nakon što su zbog njegovog hapšenja u četvrtak izbili neredi u kojima je poginulo najmanje osam osoba.

Predsednik Meksika Andres Manuel Lopez Obrador smatra da je policija pravilno postupila kada je pustila na slobodu El Čapovog sina.

Naime, ubrzo nakon što je policija uhapsila Ovidija Guzmana Lopeza tokom rutinskog pretresa njegove kuće, na ulicama Kulijakana sukobile su se snage bezbednosti i pripadnici moćnog narko-kartela Sinaloa.

U sukobima je ubijeno najmanje osam osoba, a više od 20 ih je ranjeno, prenosi BBC.

Tokom sukoba pripadnici kartela ubrzo su nađačali policiju i ona se povukla da bi se sprečile žrtve i da bi zaštitili vlastite živote, rekle su vlasti. Istovremeno, napadači su preplavili gradske ulice i palili automobile.

Portparol državne policije potvrdio je za Rojters da je više zatvorenika pobeglo iz zatvora za vreme haosa, ali njihov tačan broj nije poznat.

Jedan od najmoćnijih svetskih narko-bosova 62-godišnji El Čapo osuđen je na doživotni zatvor plus 30 godina dodatne zatvorske kazne.

Izvor: Tanjug

Danas objavljeno

Kina oštro demantovala: “Apsolutna laž”

M.

Korona posustaje: “Vraćamo se normalnim životima”

M.

Vučić: Svi zajedno sačuvaćemo mir, nikome nije do rata

M.

Ostavite komentar