Meksiko dobija marku piva "El Čapo" - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Meksiko dobija marku piva “El Čapo”

Iako je na izdržavanju doživotne kazne zatvora, meksički narkobos Hoakuin “El Čapo” Guzman odnedavno se može pohvaliti da ima svoje pivo.

‘El Chapo Mexican Lager’ lansirala je Guzmanova kći Alehandrina, koja je u julu 2019. prezentovala sopstvenu modnu kolekciju pod nazivom “El Chapo 701”.

Broj u imenu aludira na mesto na popisu najbogatijih ljudi sveta koje je časopis Forbs dodelio njenom ocu.

Ali Alehandrina je otišla korak dalje od mode. Kompanija “El Chapo 701” je pre dva dana na modnoj reviji u Gvadalahari predstavila kraft pivo pod nazivom “El Čapo”.

“Još nije u prodaji, tek reklamiramo kraft pivo El Čapo”, rekla je za AFP portparoka kompanije Adrijana Urijarte, dodavši da još uvek rade na regulatornim dozvolama za prodaju.

Na boci piva je smeđe-crno-bela etiketa sa slikom Guzmana.

Sudski proces protiv najpoznatijeg narkobosa na svetu otvorio je javnosti uvid u unutrašnju organizaciju Guzmanovog kartela Sinaloa, nazvanog po severozapadnoj meksičkoj državi. U njoj je rođen u siromašnom planinskom selu. El Čapo je među stanovnicima Sinaloe o sebi gradio mit prikazujući se kao Robin Hud, a slavi su doprinela i njegova dva spektakularna bega iz meksičkih zatvora.

Američko tužilaštvo ga je optužilo da je tonama kokaina, heroina, marihuane i metamfetamina snabdevao tržišta u Sjedinjenim Državama više od dve decenije. Svoju moć u Meksiku je učvršćivao ubistvima i ratujući s protivničkim klanovima.

Procene o Guzmanovoj ukupnoj zaradi variraju. Forbs je 2009. procenio da poseduje milijardu dolara, a američko ministarstvo pravosuđa procenilo je da je El Čapo od trgovine drogom zaradio oko 14 milijardi dolara.

Izvor: N1

Danas objavljeno

David Beckham je tata za primjer: Nježan i pun razumijevanja prema djeci

Vanja A

Al se dobro jede: 10 najjeftinijih gradova u Evropi

Vanja A

Kejt Apton u donjem vešu: “Osjećam se tako seksipilno”

Vanja A

Ostavite komentar