Mekinro: Favorit Vimbldona? Moraju da pobijede Đokovića - BIGportal.ba
Sport Tenis

Mekinro: Favorit Vimbldona? Moraju da pobijede Đokovića

Legendarni američki teniser Džon Mekinro analizirao je najbolje igrače sveta i njihove izazivače. Mekinro je pre svega dobio pitanje da istakne koji teniseri imaju najbolji rad nogu, koji je među najvažnijim faktorima ove igre. “Borg i Đoković imaju najbolji, Federer im je blizu, tu je i Nadal, nije iznenađenje što…

Legendarni američki teniser Džon Mekinro analizirao je najbolje igrače sveta i njihove izazivače.

Mekinro je pre svega dobio pitanje da istakne koji teniseri imaju najbolji rad nogu, koji je među najvažnijim faktorima ove igre.

“Borg i Đoković imaju najbolji, Federer im je blizu, tu je i Nadal, nije iznenađenje što su najbolji igrači sjajni i u tome. Borg je imao sjajnu hitrost, morao je, igrao je neobično. A Đoković, mislim da nisam video čoveka koji bolje pokriva teren. Visok je i to pomaže, ali mora biti i vrlo fleksibilan. A ako ga gledatze, ima neverovatan rad nogu i balans”, rekao je Mekinro.

“Teško je izabrati između Rodžera, Novaka i Rafe, ali za mene je Đoković neko ko mora da se pobedi, iako je Rafa izgledao bolje na travi prošle godine. Mnogo zavisi od žreba, da li će dobiti nekog nezgodnijeg rivala na startu turnira. Ako je dobar server u prvoj rundi, kada još nisi u ritmu, bude teško. Teško je izdvojiti još nekog pored velike trojke”, istakao je Amerikanac.

Ipak, Mekinro je izdvojio jednog mladića koji bi mogao da ugrozi dominaciju pomenutih veterana.

“Velika trojka ima neverovatno volju za pobedom, ali će biti dobro za igru ako se pojave još neki pobednici. Stefanos Cicipas je najbolji među mladim igračima. Osvajaće velike turnire pre ili kasnije. Sve je u tvom takmičarskom žaru, On ima veličinu, udarce, nikoga se ne plaši. Bilo bi sjajno videti ga jednog dana kao Grend slem šampiona”.

Danas objavljeno

Srbija preslišala Poljsku – šesta pobjeda zaredom

Vanja A

Stanković preuzima Sampdoriju

Vanja A

Đoković: Dobro se osjećam

Vanja A

Ostavite komentar