Mekenzi Skot je zvanično najbogatija žena na planeti - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Mekenzi Skot je zvanično najbogatija žena na planeti

Džef Bezos, njen bivši muž, nedavno je oborio sopstveni i svjetski rekord, jer se njegova neto vrijednost procjenjuje na više od 200 mlrd dolara.

Mekenzi Skot je najbogatija žena na svijetu sa neto vrijednošću od 68 milijardi dolara, prema Blumbergovom indeksu milijardera. Javnosti je poznata kao filantrop i bivša supruga glavnog izvršnog direktora Amazona, Džefa Bezosa.

Ona je, među ženama, na tronu zamijenila Fransoaz Betenkur-Mejer, francusku nasljednicu Loreala, koja zajedno sa svojom porodicom posjeduje 33% vlasničkog udjela u kompaniji.

Bezos i Skot razveli su se 2019. godine, a kao rezultat toga, ona je stekla akcije u Amazonu vrijedne oko 38 milijardi dolara. U julu se oglasila putem svog bloga i rekla da je u proteklih godinu dana donirala 1,7 milijardi dolara svog bogatstva organizacijama koje se bave raznim vrstama diskriminacije, kao i onima koje ispituju zdravlje i klimatske promjene.

U julskom postu na blogu, Skot je rekla da je u proteklih godinu dana donirala 1,7 milijardi dolara svog bogatstva u nekoliko različitih razloga, uključujući rasnu jednakost, LGBTQ prava, javno zdravlje i klimatske promjene. Osim što je trenutno na prvom mjestu po bogatstvu među ljepšim polom, Skot je i 12. najbogatija osoba na Zemlji.

Danas objavljeno

Grad u kom nikada nije dosadno

Vanja A

Glumica objavila rijetku fotografiju svojih 18-godišnjih blizanaca

Vanja A

Ronaldova djeca moraju da poštuju ova pravila

Vanja A

Ostavite komentar