Mekan i sočan kolač spremljen po najboljem receptu naših baka - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Mekan i sočan kolač spremljen po najboljem receptu naših baka

Zasladite ovu subotu na najlepši način

Iz bakine kuhinje ponovo nam stiže recept koji će sigurno obradovati sve vaše ukućane.


Potrebno je:

  • mere male šole za kafu (100 gr)
  • 3 jaja
  • 2 šoljice brašna
  • 2 šoljice griza
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 šoljica ulja
  • 3 šoljice šećera
  • 180 ml jogurta
  • 500 gr voća
  • 1 puna kašika kakaa
  • korica limuna

Priprema:

  1. Umutiti belanca sa šećerom, dodati brašno i griz sa praškom za pecivo, ulje, jogurt, žumanca i koricu limuna. 
  2. Sve dobro izjednačiti. Podeliti na dva dela, u jedan dodati kakao. Tepsiju obložiti pek papirom pa sipati testo.  
  3. Vratiti ponovo u rernu i peći još 30 minuta da lepo zarumeni. Seći potpino hlađen. Po želji posiuti prah šećerom i vanilin šećerom. Uživajte…

Danas objavljeno

Ko ne bi trebalo da jede kajsije

Vanja A

Kako da vratite svježinu starom hljebu

Zeljka

“Mediteraneo” jelo – slično kao musaka, ali sa puno povrća i brže se sprema

Zeljka

Ostavite komentar