MEJDENI ZAPALILI ARENU: Hevi metal spektakl u BG-u - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

MEJDENI ZAPALILI ARENU: Hevi metal spektakl u BG-u

LEGENDARNI hevi metal sastav Ajron mejden održao je sinoć koncert u ispunjenoj Štark areni u okviru svetske turneje “Legacy Of The Beast 2022”.

Bend predvođen pevačem Brusom Dikinsonom vratio se posle osam godina u Beograd, počevši nastup pesmama sa 17. albuma “Senjutsu” (2021) – naslovnom, “Stratego“ i “The Writing On The Wall”, čiji su refren posetioci horski pevali.

Tokom skoro dvočasnovnog nastupa, okončanog sa dva bisa, britanska šestorka je na oduševljenje preko 15.000 posetilaca u Areni izvela i neke od svojih najpoznatijih pesama poput “Run To The Hills”, “Fear Of The Dark” i “The Trooper”.

Dikinson se pokazao u izvrsnoj glasovnoj formi, stalno u pokretu, dodatno oduševivši umešnošću pravog bacača plamena tokom izvođenja “Flight of the Icarus”.

Uz gitarsku pirotehniku trojca Dejv Mari, Edrijen Smit i Janik Gers, i postojano zakucavanje bubnjara Nika Mekbrejna, basista Stiv Haris je izgledao posebno dobro raspoložen.

Vođa Mejdena je mladalački poskakivao tokom sviranja basa i pravio grimase odobravanja što beogradska publika zdušno pevanjem i podignutih ruku učestvuje u koncertu.

Koncert Mejdena očekivano je obeležila i izuzetno bogata scenografija na velikoj pozornici, koja je uz pomoć svetla, ekrana i kulisa pretvarana u duhu “Senjutsua” u japanski dvorac ili u unutrašnjost gotske katedrale.

Zaštitni znak benda pojavio se na pozornici najpre kao trometraška figura “Samuraja Edija”, a potom i kao “Truper Edi” odeven u devetnaestovekovnu britansku uniformu, dok se mačevao sa spretnim Dikinsonom.

Mejden su moćno grmeli i protutnjali Arenom, pokazavši se kao bend u odličnoj izvođačkoj formi koji i posle više od četiri decenije ozbiljno doživljava i radi svaki koncert.

Šlag na torti je bila ukusno izvođena koncertna pirotehnika kao i tradicionalni ”let” dvoranom velike makete lovačkog aviona Spitfajer u završnoj pesmi “Aces High”, nakon čega je bend ispraćen višeminutnim ovacijama.

Predgrupa je bio bend Lord of d lost.

Foto: Tanjug/Zoran Stanić

novosti.rs

Danas objavljeno

Kameron Dijaz se vraća glumi, evo koja holivudska faca je na to uspjela nagovoriti

Vanja A

Slatkovodna jezera širom svijeta isparavaju brže nego što se mislilo

Vanja A

Ove boje se idealno slažu sa drvenim namještajem i podom

Vanja A

Ostavite komentar