Mej traži novo odlaganje Bregzita - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Mej traži novo odlaganje Bregzita

Britanska premijerka Tereza Mej zatražila je od EU da se izlazak Velike Britanije iz EU odloži do 30. juna, javljaju mediji.

Mej je napisala pismo predsjedniku Evropskog savjeta Donaldu Tusku u kom zahtjeva da se Bregzit odloži za 30. jun. Ona je takođe potvrdila da se Britanija sprema za evropske izbore.

Mediji javljaju i da će Donald Tusk danas zemljama Evropske unije predložiti “fleksibilno” odlaganje Bregzita do 12 mjeseci.

Frans presu neimenovani evropski zvaničnik rekao je da će takvo rješenje biti “danas predstavljeno zemljama članicama Unije”.

Britanija ima samo osam dana do 12. aprila da usvoji sporazum sa EU o Bregzitu, ili izađe sa novim planom, ili da napusti EU bez sporazuma što bi izazvalo ogromne smetnje i posljedice za građane i firme u toj zemlji, ali i EU.

Ta zemlja je prvobitno trebalo da napusti evropski blok u prošli petak, ali skoro tri godine nakon što su Britanci tijesnom većinom izglasali Bregzit, i dalje je nejasno kada će pa čak i da li će izaći iz EU u koju su ušli 1973. godine.

RT

Danas objavljeno

Srbija dala “zeleno svjetlo” Evropskoj uniji: Podržala mjere protiv Belorusije

M.

Mandić: Ovo je sramota za Crnu Goru

M.

Majka djevojčice Nikol pretučene nasmrt puštena na slobodu, javnost ogorčena

M.

Ostavite komentar