22. Augusta 2022.

Mehmedagićeva sporna diploma “tone” u zaborav

Big Portal

Član Odbora za bezbjednost Narodne skupštine Republike Srpske Diko Cvjetinović smatra da nije u redu to što se ne zna status Osmanagićeve diplome.

  • Nadležni treba da to da provjere i da se utvrdi da li on ima ispravnu diplomu ili nema. To pitanje već jednom treba da se riješi – rekao je Cvijetinović.

Zamjenik predsjedavajućeg Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost BiH parlamenta BiH Dušanka Majkić podsjetila je da je Mehmedagiću istekao mandat za funkciju koju obavlja, a protiv njega se vodi nekoliko postupaka u sudu.

  • Ali sve te mane nisu dovoljne kada iza sebe ima zaleđinu kao što je Bakir Izetbegović /lider SDA/. Dok je tako, nema te sile koja ga može pomjeriti s tog mjesta. On je tu potpuno nebitan. Bitan je onaj ko ga čuva i štiti, kao i stranci koji znaju za sve to i ćute – kaže Majkićeva.

Ona je ocijenila da bi OBA trebalo da bude kao zjenica oka, kako bi joj vjerovali svi.

  • Međutim, njoj vjeruju samo Bošnjaci – rekla je Majkićeva.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su u julu prošle godine Mehmedagića, po nalogu Tužilaštva BiH, zbog afere “Diploma”, s tim što su, kako je tada objavljeno, predmet ispitivanja i finansijske transakcije o kupovini kuće. Sud BiH odbio je tada prijedlog Tužilaštva BiH da se Mehmedagiću odredi jednomjesečni pritvor, a određene su mu mjere zabrane.

Iz Tužilaštva BiH za Nezavisne su naveli da je predmet u fazi istrage koja se vodi protiv više osoba, te da će javnost biti obaviještena nakon donošenja tužilačke odluke”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare