Meghan Markle poput princeze Diane: Ovim joj je detaljima odala počast - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Meghan Markle poput princeze Diane: Ovim joj je detaljima odala počast

Prije nego što se pojavila na pozornici koncerta Global Citizen live održanog u njujorškom Central parku, Meghan Markle u ruci je držala Diorovu torbicu, koju je obožavala princeza Diana, a koja je nazvana Lady Dior njoj u čast.

No to nije prvi, a vjerovatno ni zadnji put, da Meghan nakitom, odjećom ili potezima evocira uspomene na obožavanu preminulu princezu i majku svog supruga.

Odabirom svojih stajlinga tokom trodnevne posjete Velikoj Jabuci Meghan Markle izazvalala je popriličnu buru javnosti. Vrijednost njenih stajlinga u ta tri dana procijenjena je na 600.000 kuna ( oko 150.000 KM).

Diorova kultna torbica originalno se zvala Chouchou (francuski – najdraža), dizajnirana je 1994., a princezi Diani poklonila ju je godinu dana kasnije supruga tadašnjeg francuskog premijera Jacquesa Chiraca, Bernadette. Princezi Diani torba se toliko svidjela da je uskoro nabavila nekoliko modela u različitim bojama da ih može kombinirati uz različite stajlinge.

Model koji je Meghan nosila novija je verzija kultne torbice, Lady Dior D-Lite, koja je predstavljena 2019. I dok ima istu strogu, geometrijsku siluetu kao i prethodnica, krasi je novi detalj – uklonjivi dvostrani remen koji omogućuje da se nosi i na ramenu, čime je dobila na praktičnosti.

No Diorova skupocjena torbica nije jedini detalj kojima je Meghan odala počast princezi Diani. Osim što su odsjeli u njujorškom hotelu Carlyle, u kojem je redovito odsjedala i princeza Diana, Meghan je nosila zlatni sat pokojne Diane, Cartierov Tank Française.

Taj sat često nosi u posljednje vrijeme, a zanimljivo je da je prvi nasljednik tog sata zapravo bio princ William, koji ga je dobio 1997. nakon majčine smrti. Dvanaest godina kasnije braća su se zamijenila za komade nakita iz majčinske ostavštine jer je princ William želio Kate Middleton zaprositi prstenom sa safirima i dijamantima, koji je zapravo naslijedio Harry.

Izvor:tportal

Danas objavljeno

Megan Foks se razvela

Vanja A

Kako se ljudi ne otruju kad popiju zmijski otrov?

Vanja A

Iako je njihov brak tek završio, Melinda i Bill Gates zajedno odveli kćerku pred oltar

Vanja A

Ostavite komentar