4. Septembra 2020.

Megan i Hari imaju važnu vijest

Big Portal

S obzirom na to da su za svoj novi dom izabrali upravo Kaliforniju, logično je da su se bacili u filmski biznis jer imaju još puno toga za reći. Osim što volontiraju, bave se humanitarnim radom i pomažu potrebitima gdje stignu, Megan Markl i princ Hari osnovali su vlastitu firmu i potpisali višegodišnji ugovor sa popularnim streaming servisom Netflixom.

Slavni par, kako su naveli u izjavi, želi se fokusirati na stvaranje raznolikog sadržaja poput dokumentarnih filmova, dokumentarnih serijala, igranih filmova i sadržaja za djecu.

“Cilj ovog projekta je stvaranje sadržaja koji informiše, ali i daje nadu. Kao novi roditelji, važno nam je i stvaranje inspirativnog porodičnog programa”, izjavili su Megan i Hari za Njujork Tajms.

Megan i Hari su roditelji jednogodišnjeg Arčija.

Roditelji jednogodišnjeg Archieja dodali su kako su u saradnju s Netflixom ušli zbog njegove popularnosti, odnosno velikog uticaja na publiku te se nadaju kako će putem njega njihov sadržaj inicirati promjene.

Takođe nije isključeno ni to da će se oni sami pojaviti pred kamerom, iako su portparoli rekli kako se vojvotkinja ne planira vratiti glumi.

“Jako smo ponosni što su odabrali baš Netflix kao kreativni domen i jako uzbuđeni što ćemo u suradnji s njima pričati priče koje će pomoći u osnaživanju i razumijevanju među našom publikom”, rekao je Ted Sarandos, izvršni direktor i glavni direktor sadržaja Netflixa.

Megan i Hari će, dakle, sve svoje projekte razvijati pod okriljem kompanije kojoj još ne znamo ime, a saradnja s Netflixom sigurno će im dobro doći jer Netflix je poznat po tome da s poznatim osobama potpisuje skupe ugovore.

Međutim, njihova saradnja biće, vjeruje se, slična onoj s bivšim američkim predsjednikom Barakom Obamom i njegovom suprugom, bivšom prvom damom Mišel Obamom. Oni su s Netflixom ušli u biznis 2018. i od tada su proizveli čak nekoliko hvaljenih dokumentaraca poput American Factory koji je osvojio Oscara, zatim Crip Camp i Becoming.

Inače, Megan i Hari su nakon nekoliko mjeseci traženja zajedničkog doma konačno našli onaj u kojem će odgajati svog sina Arčija. Njihov novi dom nalazi se u Montecitu, šarmantnom gradiću pored Santa Barbare. Megan je u svom novom dvorištu nedavno razgovarala s feministkinjom, novinarkom i aktivistkinjom Glorijom Steinem kojoj je rekla da je jako sretna što je ponovno kod kuće i to iz brojnih razloga.

(gloria.hr)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare