8. Novembra 2021.

Medvedev: Zaista sam želio da pobijedim Novaka

Drugi igrač planete želeo je da, nakon US opena, još jednom skine skalp srpskom asu, ali nije uspeo.

Izgubio je 2-1, uprkos tome što mu je pripao prvi set.

“Čestitam Novaku. Zaista sam želeo da pobedim. Odličan meč, bravo Novače. Hvala timu koji me je podržavao cele nedelje. Znam da su neki i u publici navijali za mene, neki protiv, ali hvala svima što su tu”, rekao je Medvedev.

Do novog dvoboja moglo bi da dođe na Završnom mastersu u Torinu, koji kreće 14. novembra.

“Ponekad mislim da se Novak ne stavlja u isti kontekst sa Nadalom i Federerom. Ako ‘hejteri’ ne počnu da primećuju šta je uradio i šta će tek uraditi… Možda deset godina pošto se bude povukao to bude slučaj. Novi igrači koji budu došli čitaće članke na Vikipediji i videće da je Novakovo ime svuda. To je bio slučaj sa mnom i sa Samprasom – bio sam premali da bih ga gledao, ali sam čitao da je bio neverovatan”, rekao je Medvedev.

Medvedev je znao da Đoković želi da mu vrati za poraz u finalu US opena.

“Potrebno mi je još vremena da razmislim o meču. Nije bio jedan trenutak na meču u kojem je došlo do preokreta. Jasno, mogao sam da serviram bolje, mogao sam bolje da odigram neke ključne poene. Bio je to dobar tenis, a on je bio malo bolji. Bolje se snašao u odlučujućim trenucima drugog i trećeg seta. Ja sam te poene bolje odigrao u prvom setu. Mislim da je to to. Odigrao sam dobar duel protiv jednog od najboljih u istoriji. Znam da je Novak želeo osvetu, a svi smo svesni da na Novakov um ne možemo da utičemo. Želim da i ja budem takav sa drugim rivalima”, dodao je on.

Medvedev se na kraju i naljutio na jednog srpskog navijača.

“Sve što sam imao rekao sam na pauzi između gemova sudiji, a pri tome stojim i sada – nadam se da nikada neće više moći uživo da gleda tenis”, zaključio je on.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare