14. Septembra 2019.

Medvedev u Beogradu na proslavi pobjede nad fašizmom

Big Portal

Aleksandar Vučić je Dmitriju Medvedevu čestitao rođendan i poželeo mu dobro zdravlje, ličnu sreću kao i mnogo uspeha na odgovornoj dužnosti, na dobrobit Rusije i bratskog ruskog naroda, kao i dobrih odnosa dveju zemalja.

Predsednik je ruskom premijeru još jednom uputio poziv da poseti Srbiju, što je Medvedev sa radošću prihvatio, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

“Posebna nam je čast da nas posetite na dan kad obeležavamo 75. godišnjicu oslobođenja Beograda, da zajedno proslavimo dan kada su naši narodi, ujedinjeni u slobodarstvu, porazili zajedničkog neprijatelja”, istakao je Vučić.

Medvedev je zahvalio Vučiću na toplim čestitkama i rekao da se raduje poseti Beogradu i zajedničkoj proslavi pobede nad fašizmom.

Takođe, naglasio je da će nastaviti da radi na daljem razvoju saradnje Srbije i Rusije, i dogovara zajedničke projekte.

“Odnosi dve zemlje dosežu nove domete”

Vučić je Medvedevu zahvalio za pažnju koju pridaje razvoju odnosa Srbije i Rusije, a koji, na osnovu strateškog partnerstva i neraskidivog prijateljstva, dosežu nove domete.

“Uzajamno poštovanje, razumevanje i poverenje, pruža mi uverenje da i dalje mogu da računam na Vašu podršku u ostvarivanju zajedničkih projekata”, naglasio je predsednik Srbije.

Vučić je zahvalio i za sve što Rusija i ruska Vlada čine za Srbiju, u korist vitalnih državnih i nacionalnih interesa, prvenstveno po pitanju Kosova i Metohije.

Predsednik je, kao rođendanski poklon, premijeru Medvedevu poslao komplet knjiga o srpskom jeziku i književnosti, u prevodu na ruski, iz serije “Radovi o jeziku i književnosti”, u izdanju Filološkog fakulteta u Beogradu.

RTS

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare