Medvedev: To je taj ruski mentalitet – svi su protiv nas - BIGportal.ba
Sport Tenis

Medvedev: To je taj ruski mentalitet – svi su protiv nas

Drugi teniser sveta Danil Medvedev govorio je za američke medije o tome šta mu daje najveću motivaciju na terenu i dotakao se nekih elemenata svog mentaliteta.

Medvedev se pobedom nad Frensisom Tijafoom plasirao u četvrtfinale Masters turnira u Majamiju, a naredni protivnik biće mu Roberto Bautista-Agut. Ipak, u meču sa Aleksejem Popirinom Medvedev je imao velikih problema sa grčevima, ali je na kraju na tom susretu trijumfovao i nazvao je tu pobedu jednom od najslađih u karijeri.

Daniil Medvedev

Mi Rusi uvek mislimo da je sve protiv nas. Ako ste Rus, vaš stav je da morate da se borite protiv svih, da prebrodite sve prepreke. Zbog toga ponekad ’poludim’ na terenu. Mi smo najbolji kada smo gurnuti do krajnjih granica, kada su nam leđa uz zid, kao što je bio slučaj u mnogim ratovima u ruskoj istoriji“, izjavio je 25-godišnji Danil Medvedev.

Vojskovođe koje su napadale Rusiju bi došle do Moskve i mislile da je tu kraj, ali mi smo pobeđivali u tim ratovima. Rusi samo u jednom momentu kažu „Dosta je bilo!’ To je mentalitet koji mi je potreban da bih pobeđivao, ruski mentalitet“, rekao je Moskovljanin, drugi igrač sveta.

Pobeda nad Tijafoom bila je sedma zaredom za ruskog tenisera, aktuelnog vicešampiona Australijen Opena.

SK.

Danas objavljeno

“Novače, torbu na rame, pa preko granice”

V.R.

Ančeloti: Poslije Reala odlazim u penziju

V.R.

Rodik: Kirjos je među prva dva ili tri favorita za US Open

V.R.

Ostavite komentar