Medvedev: Rusija se ne bori protiv Ukrajine, Kijev je samo instrument Zapada - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Medvedev: Rusija se ne bori protiv Ukrajine, Kijev je samo instrument Zapada

Rusija se ne bori protiv Ukrajine, koja je samo instrument, ciljevi SAD i Zapada su uništavanje Rusije uz slabljenje drugih zemalja, izjavio je zamjenik predsjedavajućeg Saveta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

Želim da naglasim da se mi ne borimo protiv Ukrajine, ciljevi takozvanog globalnog Zapada u liku SAD i njenih glavnih pristalica su vrlo jasni: uništavanje Rusije uz slabljenje drugih zemalja, uključujući i Evropske zemlje – rekao je on.Medvedev je objasnio da je Ukrajina tehnički instrument, a njeni građani potrošni materijal.

On je istakao da Rusija nastavlja da oslobađa teritorije koje su zauzeli ukrajinski ekstremisti, kao i da je prijem novih regiona u sastav Ruske Federacije prošao u skladu s međunarodnim pravom.

  • Ujedinjenje novih regiona je prošlo strogo u skladu s međunarodnim pravom, na osnovu konvencije UN i rezolucije Generalne skupštine UN, gdje se direktno govori o pravu naroda na samoopredjeljenje – rekao je Medvedev.

Prema njegovim riječima, “ljudi su slobodno, bez ikakvog pritiska izabrali, odlučili u kojoj će zemlji i kako živjeti”.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je 30. septembra potpisao dokumenta o ujedinjenju Donjecke i Luganske Narodne Republike, Hersonske i Zaporoške oblasti sa Rusijom.

Danas objavljeno

Zaharova: Moguće je da SAD pripremaju novi prevrat u Ukrajini

M.

Dodik: Hitno sanirati štetu na Sabornoj crkvi u Mostaru i uvesti obezbjeđenje

M.

Uhapšen vozač sa 2,24 promila alkohola u krvi

M.

Ostavite komentar