Medvedev: Nemam ideju - BIGportal.ba
Sport Tenis

Medvedev: Nemam ideju

Ruskog tenisera Danila Medvedeva na konferenciji su pitali o jednoj izjavi Novaka Đokovića.

Novinar je podsetio Medvedeva na komentar srpskog asa da mnogi igrači nisu svesni, ni upoznati šta se sve dešava u belom sportu.

Svi pričaju o Vimbldonu, ATP, oduzimanju, zamrzavanju bodova, a Medvedev priznaje da ne zna mnogo o svim tim stvarima, kao ni o tome šta se tačno planira.

“Nije lako pitanje, ja sam u istoj situaciji kao vi. Nisam znao da direktor Vimbldona dolazi sutra. Nisam znao kakvi će se sastanci praviti, šta će raditi, odlučiti. Nemam ideju”, rekao je Medvedev.

“Ono što Novak priča, u neku ruku je u pravu. Znam tek pomalo. Nisam u Savetu, teniska struktura je takva da je Savet najvažniji. Možda je osam, deset igrača. Nisam siguran. Moraju da komuniciraju sa igračima o tome šta rade. Mislim da je to čudna situacija, zato što kad god odete da pričate sa igračima iz Saveta, oni su super srećni da odgovore na vaša pitanja. Ali, ponekad igrači nemaju baš toliko slobodnog vremena. Oni takođe igraju tenis i nemaju vremena da dođu i pričaju. Oni ne mogu da pričaju sa 100 igrača, potroše 10 sati na svakog i objasne situaciju.”

Medvedev se i dalje nada da će moći da nastupi na Vimbldonu

“Pre odluke ATP-a bio sam svestan da bi ovo moglo da se desi. Ali sam znao koliko i vi. Kada je ATP to najavio, bio sam kao ’okej, zvanično je’. Znate, moj posao je da igram tenis, pokušavam da osvajam bodove koliko mogu. Opet, ponoviću, ako mogu da igram Vimbldon, biće mi drago, čak i da se ne igra za bodove. Ako ne mogu da igram, ostaću kod kuće, treniraću i pokušati da budem bolji za sledeće turnire. To je sve što imam da kažem“, istakao je Medvedev.

Medvedev je, inače, na Rolan Garosu prošao u treće kolo, pobedom nad Laslom Đereom. Sada ga čeka susret sa još jednim srpskim teniserom, Miomirom Kecmanovićem.

Danas objavljeno

Bez panike, Đoković trenira

Zeljka

Verati ponio 2,9 miliona evra na ljetovanje – opljačkali ga!

Zeljka

Teniski eksperti složni: Đoković osvaja Vimbldon

Zeljka

Ostavite komentar