Medvedev: "Mnogo je opasnije" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Medvedev: “Mnogo je opasnije”

Dmitrij Medvedev smatra da Poljska postaje isturena granica NATO-a, jer se na njenoj teritoriji naglo povećava prisustvo američkih trupa.

Zamenik predsednika Saveta za bezbednost Rusije je u članku za agenciju Sputnik Polska upozorio da je to za evropsku bezbednost mnogo opasnije od, kako je naveo, “mitske ruske pretnje“, prenosi RIA Novosti.

“Odani vazali treba da ukazuju počast američkom gospodaru i NATO-u uopšte. Upravo zato se Poljska pretvara u isturenu granicu Severnoatlantske alijanse: na njenoj teritoriji se od avgusta 2020. godine naglo povec´ava prisustvo američke vojske i završava razmeštanje američkog sistema protivraketne odbrane. Umesto takozvanog ‘forta Tramp’ odmah c´e biti izgrađeno nekoliko objekata u velikim regionima Poljske“, istakao je Medvedev.

Ocenio je da pri tom ni velike zemlje Evropske unije ni Sjedinjene Američke Države ne smatraju Poljsku za čvrstog strateškog partnera.

Dodao je da u odnosima Poljske i Ukrajine nije sve tako glatko i podsetio na konflikt kada je reč o zločinima ukrajinskih nacionalista tokom Drugog svetskog rata i zamerke Ukrajine što im Poljska ne pomaže mnogo da se potpuno integrišu u EU.

Danas objavljeno

Hapšenje u Banjaluci: Jedna osoba iza rešetaka zbog tuče i vrijeđanja

M.

DNK analiza potvrdila: Pronađeno tijelo pripada Mateju Perišu, uzrok smrti utapanje

M.

Poznata imena privedenih u akciji SIPA u Sarajevu i Konjicu

M.

Ostavite komentar