1. Novembra 2021.

Medvedev kao Novak: Neću da kažem

Big Portal

Svetski broj dva nema nameru da otkrije da li je vakcinisan, što je ranije i Đoković prelomio, pa tako i dalje postoji oblak neizvesnosti po pitanju nastupa na Australijan openu.

Moskovljanina nervira i to što ima mnogo nepoznanica.

“Želim da igram, ali… Ranije se govorilo da ako niste vakcinisani, morate da prđete karantin od 14 dana. Sada se čini da to više nije slučaj, pa se pristup čini lakšim. Videćemo ko će na kraju otići u Australiju. Možete i da kažete da ste povređeni, da ne idete, što je ponekad tačno. Želim da idem u Australiju i to je sve što imam da kažem“, počeo je Medvedev.

Međutim, poput Novaka Đokovića želi da sva pravila budu kristalno jasna.

“Bilo da se radi o pitanju vakcine, povrede noge ili glave, bilo šta vezano za medicinske stvari. Tenis je brutalan sport i svaka informacija koju date protivniku može biti protiv vas. Ako budem igrao u Australiji, svi će znati da li sam vakcinisan ili ne. Zato sam rekao, hoću da idem, ali neću reći da ćete me videti, videćete to u januaru“.

Medvedev je govorio i o ogromnim naporima u tenisu.

“Mi smo jedini sport koji igra 11 meseci godišnje. Već 5. decembra mogu da igram za svoju zemlju, u finalu Dejvis kupa, a 26. ili 27. decembra bi već trebalo da budem u Australiji, na pripremama za ATP kup. Tako nešto je izrazito zahtevno za telo i glavu. Posle Dejvis kupa, uzeću nedelju dana pauze, a zatim dve nedelje predsezone da se pripremim za Australijan open. To nije najbolja priprema. Mogao bih satima da pričam o ovome i bilo bi dobro kada bismo imali kraću sezonu”
.

Medvedev kaže da mu je cilj da osvoji sve turnire do kraja godine.

“Ispred mene su još tri turnira. Želim da ih sve pobedim, znam da to mogu. Prošle godine sam uspeo da osvojim Pariz i ATP finale. Bilo je divno, ali ništa jednostavno. Ima igrača koji dolaze veoma jaki, poput Zvereva ili Novaka, koji je uvek čvrst“.

Osvrnuo se i na treninge sa Đokovićem.

Bilo je veoma ozbiljno. Otkad sam ušao u Top10, nikada nisam trenirao sa njim. То је neverovatno. Igrali smo dva sata i bilo je odlično, a potom razgovarali 15-20 minuta. Volim da razgovaram sa njim. Mogu da kažem da mi je Nole prijatelj. Veoma je lepo što broj 1 i broj 2 mogu da treniraju zajedno“, zaključio je.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare