Medvedev: "Ako napadnu Krim, za njih će doći sudnji dan" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Medvedev: “Ako napadnu Krim, za njih će doći sudnji dan”

Pojedini ukrajinski političari pokušavaju da zaprete Rusiji, imajući u vidu napad na Krim, izjavio je Dmitrij Medvedev.

On je dodao da ako se ovako nešto desi, onda će za sve njih nastupiti sudnji dan.

“Pojedini egzaltirani, krvavi klovnovi koji periodično iskaču sa nekim izjavama i pokušavaju da nam prete, misleći na napad na Krim i tako dalje. S tim u vezi, želim da kažem da je sasvim očigledno, oni shvataju posledice takve izjave. A posledice su očigledne da ako se ovako nešto desi, za sve njih odmah će nastupiti sudnji dan. Veoma brzo i teško. Biće veoma teško sakriti se“, istakao je Medvedev.

Prema njegovim rečima, Rusija će biti jaka ako bude vodila potpuno nezavisnu spoljnu politiku, u protivnom će zemlja jednostavno biti raskomadana.

“Naša zemlja, ona je apsolutno jedinstvena. Najveća država na planeti. I može biti jaka samo ako bude vodila potpuno nezavisnu spoljnu politiku. Ako bude štitila svoje granice po celom perimetru. Ako bude zaštićena najsavremenijim vrstama naoružanja“, rekao je Medvedev na sastanku sa veteranima Drugog svetskog rata.

“U protivnom – to se mnogo puta dešavalo u istoriji čovečanstva – bićemo jednostavno rastrgnuti na komade“, dodao je Medvedev.

Prema njegovim rečima, Rusija mora da bude jaka kako niko ne bi mogao ni da pomisli da pokuša da preduzme agresivna dejstva protiv nje. Medvedev je podsetio na vojno naoružanje niza zemalja koje je usmereno na Rusiju.

“Rusija ne može biti ravnodušna prema ovome. Bez obzira na to kako pokušavamo da gradimo odnose, sklapamo prijateljstva, život je život… Trenutna situacija to pokazuje. Ako ne uzvratite, ako ignorišete takve pretnje, to se završava veoma loše“, ocenio je Medvedev.

Izvor: Sputnjik
Foto: Profimedia

Danas objavljeno

Rusi žestoko odgovorili: Uništenje

Vanja A

Jasan plan? Jednim udarcem se uništava Evropa ali i…

Vanja A

Trese se Turska

Vanja A

Ostavite komentar