Međunarodni sajam knjige u utorak u Banjaluci - BIGportal.ba
Banja Luka

Međunarodni sajam knjige u utorak u Banjaluci

Ljubitelji dobrog štiva moći će da pazare najbolja izdanja svjetske i srpske književnosti, te da uživaju u promocijama djela na 26. međunarodnom sajmu knjige koji počinje u utorak u organizaciji Glasa Srpske.

Smotra posvećena pisanoj riječi svečano će biti otvorena u 18 časova u Sportskoj dvorani Borik besjedom književnice Tanje Stupar Trifunović, a u 19 sati biće promovisana knjiga “Ajnštajn i Ja”, autorke Gabrijele Grejson.

O ovoj romansiranoj biografiji Milene Marić Ajnštajn govoriće Bora Babić u ime izdavačke kuće “Akademska knjiga”. Sajam će trajati do 20. septembra, a knjigoljupci će moći da ga posjete od 10 do 21 čas, osim posljednjeg dana, kada će ulaz biti otvoren do 18 časova.

Na ovogodišnjoj manifestaciji naslovi svjetskih klasika i bestselera obradovaće posjetioce svih generacija. Najmlađi čitaoci će moći da pronađu najljepše dječije romane i zbirke, ali i udžbenike koji su im neophodni za obrazovanje. Stariji će, pak, moći da pronađu raznovrsnu literaturu u skladu sa interesovanjima.

Drugog dana sajma, u srijedu, sa početkom u 11 časova publici će biti predstavljena zbirka pjesama za djecu “Stonoga Elvira traži pedikira” Mirjane Bulatović, u izdanju Fondacije “Ršum”.

Istog dana u 17 časova biće predstavljena “Izabrana djela Svetozara Ćorovića 1, 2, 3”, koja je priredio profesor Duško Pevulja, a objavila Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske. O djelu će govoriti direktorica NUBRS Ljilja Petrović Zečić, urednik knjige Berislav Blagojević i priređivač Duško Pevulja.

Nakon toga, u 18 časova, planirana je promocija knjiga “Sveti Sava”, “Tvrđave Srbije”, te “Dvorci Srbije” u izdanju “Data statusa” iz Beograda.

Rukovodilac Sajma knjige Petra Ivić istakla je za Glas Srpske da će ove godine posjetioci moći da uživaju u veoma bogatoj ponudi.

Ove godine na sajmu su prisutni izdavači iz Srbije na zajedničkom štandu Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Posjetiocima će svoja izdanja predstaviti iz Udruženja profesionalnih izdavača Srbije Akademska knjiga, Geopoetika, Klio, Evoluta, Odiseja, HeraEdu i Štrik.

Iz Udruženja izdavača i knjižara Srbije učestvovaće Agora, Partenon, Albatros plus, Data status, Begen, Book.

Danas objavljeno

Podrška vjerskim zajednicama u Banjaluci: Obezbijeđena sredstva za legalizaciju vjerskih objekata

Vanja A

Služba pravne pomoći u Banjaluci pružila preko 5.830 besplatnih usluga

M.

Dom zdravlja Banjaluka: Plan vakcinacije za narednu sedmicu

M.

Ostavite komentar