15. Oktobra 2022.

Međunarodni festival pozorišta za djecu u Banjaluci: Završen takmičarski dio

Big Portal

Istog dana, u okviru pratećeg programa, Juki, umjetnica iz Japana, izvela je lutkarsku prezentaciju “Teatar za jedno”, nazvanu “Lj-U-B-A-B”, koja je za mlade ljubitelje pozorišta izvedena i jutros.

Jutros je, takođe odigrana i predstava “Svjetlosne godine”, Pozorišta “Luz, mikro i punto” iz Španije, čime je završen takmičarski dio festivala, dok će večeras u pratećem programu biti izveden komad “Zvonar Bogorodičine crkve”.

– Lejdi di Fjuz je kompozitorka koja je cijele noći provela tragajući za melodijom. Iscrpljena, ona zaspi preko instrumenta i kada se probudila, konačno je pronašla inspiraciju. Uzbuđena počinje da svira novu partituru, iz čijih će notnih zapisa rađati slike koje će nam ispričati priču o dvije budne lutke na magičnoj polici za knjige, koje usvajaju ljudske vještine, svjetlom i sjenkama – stoji u opisu ove predstave, autora Patrisije Toral i Šantal Franko.

U ovom teatru večeras od 18 časova biće odigrana predstava “Zvonar Bogorodičine crkve” Narodnog pozorišta u Prištini-Gračanica.

Ovu predstavu, koja je rađena prema motivima djela Viktora Igoa, režirao je Dejan Cicmilović.

Festival pozorišta za djecu biće zatvoren sutra u 18 časova, kada će biti dodijeljene nagrade, nakon će biti odigrana predstava “Konjić grbonjić” Dječijeg pozorišta Republike Srpske.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare