Međunarodni ansambl objavio obradu narodne pjesme sa Kosova - BIGportal.ba
Ex Yu

Međunarodni ansambl objavio obradu narodne pjesme sa Kosova

Međunarodni muzički ansambl Barcelona Gipsy balKan Orchestra objavio je obradu dragulja balkanske muzike “Marijo deli bela Kumrijo” što ujedno predstavlja i najavu novog albuma za septembar 2020. godine.

“Marijo deli bela Kumrijo” je jedna od naših najlepših narodnih goranskih pesama sa Kosova, napisana na torlačkom dijalektu. Večna tema o tugi i dubokoj čežnji za voljenjim bićem koje je daleko, obradjena u novom izdanju i sa prepoznatljivim BGKO stilom.

Barcelona Gipsy balKan Orchestra je međunarodni muzički ansambl sa sedištem u Barseloni. Osim Ivana Kovačevića, kontrabasiste iz Beograda, bend čine: pevacica Margherita Abita sa Sicilije, harmonikaš Matija Skirosa iz Italije, gitarista Žulijen Šanal iz Francuske, perkusionista Stelios Togijas iz Grčke, klarinetista Dani Karbonelj iz Katalonije, violinista Pere Nolasc Turu iz Katalonije i violinista Oleksandar Sora iz Ukrajine.

Bend aktivno radi na pripremanju novog albuma i održavanju koncerata. Posle upravo završene turneje u Italiji, sleduju koncerti u Makedoniji, Grčkoj, Turskoj, Bugarskoj, Nemačkoj i Španiji.

Dolazak u Srbiju, sa novom pevačicom Margheritom Abitom iz Italije, BGKO je zakazao za drugu polovinu godine.

Danas objavljeno

Sreća je ponovo tu: Siniša i Arijana Mihajlović blistali na crvenom tepihu u Beogradu

V.R.

Kaja uživa sa Hrvatskim fudbalerom: U Dubrovniku proslavili rođendan

V.R.

Pjevačica iz grupe Hurricane atraktivnim pozama oduševila obožavaoce

V.R.

Ostavite komentar