Među osumnjičenima i ovlaštena službena lica: Tužilaštvo BiH se oglasilo o hapšenjima u Gradišci i Banjaluci - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Među osumnjičenima i ovlaštena službena lica: Tužilaštvo BiH se oglasilo o hapšenjima u Gradišci i Banjaluci

Tužilaštvo BiH oglasilo se nakon hapšenje četvorice osumnjičenih za organizovani kriminal u akcijama “Transporter” i “Storidž” istakavši da je u pitanju odlučna borba protiv organizovanih struktura narko- kriminala koje djeluju u BiH i zemljama regiona.

Uakciji su uhapšeni Srđan Rađević (22), Miloš Lukajić (33) i Davorin Popović (42) i Robert Radonić (53).

– Akcija je usmjerena na četiri lica osumnjičena da su duži vremenski period, kao članovi organizovane kriminalne grupe vršila krivična djela organizovanog kriminala povezana sa krijumčarenjem i neovlaštenim prometom velikih količina opojnih droga, nedozvoljenim prometom akciznih proizvoda, kao i na lica koja su koristeći svoj službeni položaj pomagali ovim osumnjičenim da ne budu otkriveni od organa gonjenja, odavanjem tajnih podataka i zloupotrebom položaja ili ovlašćenja – saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Ove aktivnosti kako se navodi, predstavljaju nastavak odlučne borbe protiv organizovanih struktura narko-kriminala koje djeluju u BiH i zemljama regiona, a u okviru akcije ostvarena je značajna međunarodna saradnja koja uključuje i pribavljanje komunikacija putem internet aplikacija.

– Među osumnjičenim licima ima i ovlaštenih službenih lica koja se sumnjiče za pružanje podrške pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa. Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predati postupajućem tužiocu, koji će ispitati osumnjičene i donijeti oduku o daljim aktivnostima – naveli su iz Tužilaštva.

MUP Srpske još ranije je saopštio da će nakon kriminalističke obrade, osumnjičeni biti prebačeni u Tužilaštvo BiH.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Bajden sa bine dozivao preminulu saradnicu: “Džeki, gdje si?”

M.

Plenković: Do nedjelje mogu biti nametnute izmjene Izbornog zakona BiH

M.

Rusija potpisala sporazum sa talibanima

Vanja A

Ostavite komentar