Među 17 osoba uhapšenih ima i jedan policajac - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Među 17 osoba uhapšenih ima i jedan policajac

U policijskoj akciji, sprovedenoj na području Brčkog, Tuzlanskog i Posavskog kantona, uhapšeno je 17 osoba, među kojima je jedan pripadnik policije Brčko distrikta, kao i dva bivša pripadnika drugih policijskih agencija iz BiH.

Za pet osoba rapisane su potjernice, rečeno je danas na konferenciji za novinare policije Brčko distrikta.

U akciji “Cer”, sprovedenoj juče, pronađeno je i oduzeto tri kilograma amfetamina (spida), ulične vrijednosti veće od 40.000 maraka, 300 grama marihuane vrijednosti 2.000 maraka, ekstazija i drugih medicinskih opojnih droga, oružje, municija, sim kartice, te 16.000 maraka novca različitih apoena proisteklih iz prodaje droge.

Šef policije Brčko distrikta Goran Pisić rekao je da je policijski službenik, koji je uhapšen, suspendovan, te da je u postupku obrade bilo 27 osoba od kojih su 10 povratnici u vršenju krivičnih djela.

– U dosadašnjim aktivnostima došli smo do pouzdanih činjenica i dokaza koji ukazuju na to da je policijski službenik počinio teže povrede radne dužnosti – istakao je Pisić.

Akciju “Cer” policija Brčko distrikta sprovela je po naredbi Osnovnog suda i pod nadzorom Tužilaštva distrikta, a u saradnji sa ministarstvima unutrašnjih poslova Tuzlanskog i Posavskog kantona i Agencije za istrage i zaštitu BiH.

Akcija je usmjerena na prikupljanje, istraživanje i suzbijanje krivičnih djela iz oblasti neovlaštenog prometa opojnih droga i oružja.

AGENCIJE

Danas objavljeno

Blokade i protesti širom Srbije

M.

Moskva odbacila izvještaje o mogućem napadu na Ukrajinu

M.

Posljednji apel Merkelove: “Vakcinišite se”

M.

Ostavite komentar