11. Aprila 2022.

Među 10 najlepših železničkih ruta u Evropi, dvije iz regiona

Big Portal

O putu od Sarajeva prema Mostaru CNN piše kao o predivnom dvosatnom putovanju vozom pri kojem će putnici proći ispod zelenih planina i klisura koje prate smaragdnu Neretvu.

“U Mostar, jedan od CNN-ovih najdražih malih gradova u Evropi, stići ćete tačno iznad slavnog mosta koji su izgradili Turci, a koji je 1993. uništila hrvatska vojska da bi 2004. godine opet bio obnovljen”, piše ugledni američki mediji.

Što se tiče Slovenije, CNN navodi kako u toj zemlji postoji više od 1.000 kilometara železničke pruge, a razgranata železnička mreža povezuje Sloveniju sa Mađarskom, Austrijom, Hrvatskom i Italijom.

Za bohinjsku železničku prugu navode kako je deo pruge koja spaja Prag sa Trstom, odnosno srednju Evropu s Mediteranom.

“Jedna od najstarijih slovenskih železničkih ruta uključuje 28 tunela i 65 mostova, uključujući i Solkanski most, najveći svetski kameni železnički most, koji spaja dve obale reke Soče”, napisali su.

Na listi najlepših destinacija koje treba obići vozom u Evropi nalaze se rute Derry-Coleraine u Irskoj, Firenca-Napulj u Italiji, Barcelona-Montserrat u Španiji, Semering u Austriji, Bergen u Norveškoj, Nica-Ventimilja koja obuhvata Francusku, Monako i Italiju, West Highland u Škotskoj te Lidköping-Mariestad u Švedskoj.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare